Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bakan Tunç'tan "e-Tebligat" açıklaması

Bakan Tunç'tan "e-Tebligat" açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarına göre, e-Tebligat sistemi sayesinde milyonlarca belge hızlı ve güvenli bir şekilde iletiliyor, hem kamu hem de doğal kaynaklarda büyük tasarruf sağlanıyor. e-Tebligatın yaygınlaştırılmasıyla yargılama süreçlerindeki hız ve etkinlik artacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Tunç'tan "e-Tebligat" açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı süreçlerini hızlandırmak için başlatılan uygulamalardan biri olan e-Tebligat'ın önemine dikkat çekti. Bakan Tunç, yapılan yazılı açıklamada, e-Tebligat sayesinde 213 milyonun üzerinde belgenin gönderildiğini ve bu sayede büyük bir tasarruf sağlandığını belirtti.

e-Tebligatın Yararları

e-Tebligat, yargıda dijital dönüşümün bir parçası olarak 2015 yılında kullanılmaya başlandı. Bakan Tunç'un ifadesine göre, 2019'dan itibaren bazı kurumlar için zorunlu hale getirilen bu uygulama, kağıt tasarrufu ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağladı.

Adalet Bakanı Tunç, e-Tebligatın sadece kamu kaynaklarında değil, aynı zamanda doğal kaynaklarda da önemli bir tasarruf sağladığını vurguladı. Bugüne kadar yapılan e-Tebligatlar sayesinde 7 milyar TL'nin üzerinde kamu kaynağı korunduğu, ayrıca 7 bin 470 ton kağıdın tasarruf edildiğini ifade etti.

e-Tebligatın Geniş Kullanımı

Bakanlık, e-Tebligat uygulamasını daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, yurt dışında yaşayan vatandaşları da kapsayacak şekilde uygulamanın genişletilmesi planlanıyor.

Hızlı ve Etkin Süreçler

e-Tebligat, yargılama süreçlerini hızlandırarak zaman kaybını önemli ölçüde azaltıyor. Böylece, belirli süreçler haftalar yerine anlık olarak tamamlanabiliyor.

Elektronik Tebligat Süreci

e-Tebligat adresi almak isteyenler, başvurularını PTT'ye yapabiliyorlar. Elektronik yolla yapılan tebligat, muhatabına ulaştığı tarihi izleyen 5'inci günün sonunda yapılmış sayılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ara tatil bitti mi? Yarın okullar var mı?

Ara tatil bitti mi? Yarın okullar var mı?