Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde Aile Destek Merkezlerinin (ADEM) kadınların hayatına değer katmak için sunduğu hizmetlere dair açıklamalarda bulundu. Kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan ADEM'lerden geçen yıl yaklaşık 140 bin kişi faydalandı.

Bakan Göktaş, vatandaşların hayatına değer katmak ve pozitif değişimler oluşturmak amacıyla çeşitli hizmetler sunduklarını belirtti. "Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek, ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkün. Kadınlarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmak için hizmetlerimizi de çeşitlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

ADEM'lerin Kadınların Güçlenmesine Katkısı

Bakan Göktaş, ADEM'lerin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini ve bu merkezlerde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik kurs ve eğitimler verildiğini ifade etti. ADEM'lerde sunulan her hizmetin kadınların güçlenmesine katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı. Bakanlık olarak, kadınların ekonomik hayatta daha etkin rol almasını hedeflediklerini belirtti.

Bakan Göktaş açıkladı: Aile Destek Merkezleri'nden geçen yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı

Hemşire Astsubay Eski Nişanlısı Tarafından Ö*dürüldü Hemşire Astsubay Eski Nişanlısı Tarafından Ö*dürüldü

ADEM'lerin Yaygınlaştırılması ve Faydalanma Sayısı

Bakan Göktaş, ihtiyaçlar doğrultusunda ADEM'lerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasına devam edeceklerini ve geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin bu merkezlerden faydalandığını dile getirdi. Bugüne kadar ADEM'lerden faydalanan vatandaşların sayısının ise yaklaşık 3 milyon olduğunu belirtti.

Güçlü Aile, Güçlü Türkiye İlkesi

Bakan Göktaş, "Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye" ilkesiyle aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. ADEM'lerin bu amaçla en iyi şekilde hizmet ettiğini belirten Bakan Göktaş, şu anda 75 ilde faaliyet gösteren 544 ADEM bulunduğunu söyledi.

ADEM'lerde Sunulan Hizmetler

Kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra ADEM'lerde aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimlerin de bulunduğunu belirten Bakan Göktaş, merkezlerde el sanatları, kuaförlük, giyim, terzilik, aşçılık, bilişim teknolojileri, okuma-yazma, halı dokumacılığı, yabancı dil, yağlı boya, satranç gibi birçok kursun düzenlendiğini söyledi.

Kaynak: İHA