Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Bağımsızlık için omuz omuza”

“Bağımsızlık için omuz omuza”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yılında, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Lozan Cumhuriyet’in tapusudur. Bağımsızlık için omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Bağımsızlık için omuz omuza”

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan organizasyona Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, sendika yöneticileri, partililer ve halk katıldı. ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması’nı imzalayan Vahdettin hükümeti, 10 Ağustos 1920’de de SEVR paçavrasını imzalayarak vatanın ve milletin parçalanmasının önünü açmıştı.ATATÜRK önderliğinde kurtuluş ve kuruluş gerçekleşmiş, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile de sınırları belli bağımsız bir ülke olduğumuz tüm dünyaya kabul ettirilmişti. 23 Temmuz 1939’da da Hatay’ın vatan topraklarına katılmasıyla sınırlarımız kesinleşmişti. O günden bugüne hem içerden hem dışarıdan Lozan geçersiz kılınsın diye uğraşanlar var. Lozan; emperyalizme karşı verdiğimiz haklı savaş sonucu kazanılmış bir zaferdir. Lozan ile bir vatan kazanılmış ve millet olunmuştur. Esas unutturulmak istenen ise budur! İşte bu nedenle de Lozan Barış Anlaşması geçersiz hale getirilmektedir” dedi.

F1yj4bTWAAAKT6s

“LOZAN SİGORTADIR”

Başkan Daş, “Lozan’ın geçersiz hale gelmesi için Yunanistan’ın Ege’deki adaları işgaline göz yumulduğunu, Lozan ile kaldırılan ekümenik patrikhanenin ve kapitülasyonların tekrar hayata geçirildiğini, Kıbrıs’ta KKTC’ni yok eden Annan Planı’nın uygulandığını ve ABD ve işbirlikçilerinin organize ettiği mülteci akınlarına karşı sınırlarımızın ardına kadar açıldığını görüyoruz. Diğer yandan Lozan Barış Antlaşması’nın geçersiz kılmak için süresinin 2023’te biteceği, gizli maddelerinin olduğu ve Lozan kalkmadan petrol, bor ve doğal gaz çıkarılamayacağını yayanlar da aynı işbirlikçilerdir. Unutulmamalıdır ki Möntro Boğazlar ve Lozan Barış Anlaşması; ülkemizin ve bölgemizin güvenlik sigortalarıdır.  Bu antlaşmaları geçersiz kılmak, Cumhuriyetimizi ve üniter yapımızı geçersiz kılmak demektir.  Ancak umutsuz değiliz. Bugün burada olduğu gibi yurdun dört bir yanında yurttaşlarımız, Lozan Barış Antlaşması’na sahip çıkmaktadır. Gün gelecek ülkemizde ve bölgemizde Lozan Barış Anlaşması tekrar egemen olacaktır” diye konuştu.

F1yj3H2WAAALmER

BASIN BAYRAMI DA KUTLANDI

Başkan Daş, “O günler yakındır. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin bu şanlı mirasına herkes sahip çıkacaktır. Unutulmamalıdır ki Lozan milli bir antlaşmadır ve Lozan şerefimizdir! Basından sansürün kaldırılmasının 114. yılında ve Basın Bayramı olarak da kutlanan bugün de; Ali Kemaller, ABD emperyalizmine ve işbirlikçi iktidarlarına uşaklığa hala devam etmektedir. Diğer yandan bu haklı mücadelemizden geri adım atmayan; vatansever ve onurlu duruş gösteren, Vatanımızın bütünlüğü milletimizin birliği için mücadele eden değerli basınımız önünde de saygıyla eğiliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki Amerika ve işbirlikçilerinin Cumhuriyet’imizi yok etme planlarını bozacak güç hepimizde vardır. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Tam Bağımsız bir Türkiye yaratmak kararlılığı içinde omuz omuza mücadele edenleri, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk ruhuyla selamlıyorum.                                                                                                             

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer’in gururu oldu

Kemer’in gururu oldu