Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem B sınıfı ehliyet sahipleri için motor kullanımı genişletildi

B sınıfı ehliyet sahipleri için motor kullanımı genişletildi

Yeni yönetmelikle birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc'ye kadar olan motorları kullanabilecekler. Detaylar haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
B sınıfı ehliyet sahipleri için motor kullanımı genişletildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenlemeye göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'ye kadar olan motorları kullanabilecekler.

Yönetmelikte Neler Değişti?

Yönetmelikte belirtilen şartlar şu şekildedir:

  • En az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak,
  • Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte iki tekerlekli araçları kullanacaklar için aranan sağlık şartlarını taşımak,
  • Başvuru tarihinden itibaren geriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak,

Bu şartları sağlayanlar, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olduklarında A1 sınıfı sertifika alabileceklerdir. A1 sınıfı sertifikası olanlar, ülkemiz sınırları içerisinde ticari faaliyetler dışında her türlü motosikleti kullanabileceklerdir.

Kodlama ve İşlemler

Yeni yönetmelik kapsamında, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenerek, A1 sınıfı sertifikası olan kişilerin yetkileri belirlenecek ve kayıtlara işlenecektir. Ancak, sürücü belgesi üzerine herhangi bir kod yazılmayacaktır. Bu kişiler, istedikleri takdirde 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgelerine işletebileceklerdir. Sistem kayıtlarında bu koda sahip olan kişilerin belirli şartları kaybetmeleri veya sürücü belgelerinin geri alınması halinde, yetkileri otomatik olarak iptal edilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 Şubat 2024 günlük burç yorumları

10 Şubat 2024 günlük burç yorumları