Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ayasofya Meydanı’nda miting: 200 bin kişi toplandı

Ayasofya Meydanı’nda miting: 200 bin kişi toplandı

İstanbul Ayasofya Meydanı’nda Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen "Şehit Heniyye’den Son Çağrı" mitinginde 200 bine yakın kişi toplandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İstanbul’da gerçekleştirilen "Şehit Heniyye’den Son Çağrı" mitingi, Filistin’e Destek Platformu’nun öncülüğünde düzenlendi. İran’ın başkenti Tahran’da suikaste uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırım, 200 bine yakın kişinin katılımıyla protesto edildi. Mitinge, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve Hamas yetkilisi Talal Nassar gibi isimler katıldı.

Etkinlikte Öne Çıkan Sözler

Talal Nassar: Hamas yetkilisi Talal Nassar, yaptığı konuşmada, İsmail Heniyye'nin şehit olmasına rağmen mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Nassar, "Heniyye tertemiz kanıyla imkansızı bilmeyen bir milletin var olduğunu gösterdi. Filistin’in davası bitmeyecek ve bu dava İslam baki olduğu sürece devam edecek" şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan: İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise İsmail Heniyye’nin hayatını halkının özgürlüğüne adadığını belirtti. Erdoğan, "İsmail Heniyye hayatını halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandır. Bu uğurda birçok fedakarlık yaptı ve barış için çalışan bir liderdi" dedi.

Mitingde katılımcılar, Türk ve Filistin bayrakları ile Kelime-i Tevhid flaması taşıdı. Etkinlik sırasında Filistin’in özgürlüğü için sloganlar atıldı ve büyük bir coşku hakimdi. Miting, Filistin davasına olan desteğin ve dayanışmanın güçlü bir şekilde ifade edildiği bir platform oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane 4 Ağustos Pazar

Antalya nöbetçi eczane 4 Ağustos Pazar