Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ATA’nın izinden gidiyoruz

ATA’nın izinden gidiyoruz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Antalya’da ise Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelen sunulurken, Millet İttifakı’nın temsilcileri yaptıkları konuşmalarda 14 Mayıs’ta ki seçimlerde iktidara gelerek milli bayramların daha coşkulu kutlanacağını aktardı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATA’nın izinden gidiyoruz

Mili Bayramlar daha coşkulu kutlanacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel merkez yöneticileri Anıtkabir’de yapılan törene katılmazken Antalya’da da iktidar partisi il yöneticileri de Cumhuriyet Meydanı’nda ki törene gelmedi. Sabah saatlerinde yapılan törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek katılmazken, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, İYİ Parti Antalya İL Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Belediye başkanvekilleri, siyasi parti yöneticileri ve üyeleri, ilkokul-ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve halk katıldı.

DSC_0357

“ULUSAL ONURUMUZ İÇİN TEK ÇARE MİLLET İTTİFAKI”

ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Vatanımızın bütünlüğünün, milletimizin birliğinin parçalanmanın eşiğine geldiği, iç kargaşa için sürekli gerginlik yaratıldığı bu günlerde kurucu iradenin, Atatürk’ün yolunda yürüyen, Cumhuriyet’imize sahip çıkan herkesin bayramını kutlarım. Millet irademiz tarihte bir kez oluşmuş ve bu irade ile tüm ayrılıkları bir kenara bırakan bu irade ile Cumhuriyet kurulmuştur. Millet iradesi iktidarın her seçim sonucuna millet iradesi demesi değil, bu bayramları yaratan irade millet iradesidir. 100 yıldır ülkemizde ve bölgemizde yaşanılan sorun aynıdır. Çağ hala emperyalist çağdır. İşte bu nedenle emperyalist çağın doğruları maalesef hala geçerlidir. Amerikan emperyalizminin ve iş birlikçi iktidarların çağ değişti yalanına kalmamak gerekir. Atatürk bugün yaşasaydı bölgemizin kan gölüne dönmesine asla izin vermez, Amerikan projesi olan BOP’ta yer almadığı gibi projeyi yırtar atardı. Komşu ülkelerin mülteci adı altında kalıcı olarak göç ettirilmesi söz konusu dahi olmazdı. Türkiye’nin kaynaklarını Amerika’ya peşkeş çekmez, halkı kuru soğana muhtaç etmezdi. İşte biz bu duruşları sergileyene, Cumhuriyet’i kurana ve rejimi ile birlikte yaşatana doğru adam diyoruz. Sizleri Anadolu ve Rumeli müdafi hukuk ruhunu, ulusal onurumuzu, Atatürk’ün ilke devrimlerini korumak için tek yol olarak gördüğümüz Millet İttifakı çevresinde toplanmaya çağırıyorum” diye konuştu.

DSC_0364

“100 YIL ÖNCE VERİLEN HAKLARIMIZI ELİMİZDEN ALAMAZLAR”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “Büyük Atatürk’ün izinde olan değerli kardeşlerim bayramınız kutlu olsun. 103 yıl önce ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek demokrasiye ve parlamenter sisteme geçmiştir.103 yıl sonra tek adam rejimi ile Türkiye’nin yönetilmesini kabullenmeyen ve bu yolda üzerine düşeni Kuvayı Milliye ruhu ile yerine getirecek olan Millet İttifakı’nın ortaklarından biri olarak üzerimizi düşeni en iyi şekilde yapacağız. İnanıyoruz ki 103. Yıl önce çocuklarına bayram ilan etmiş olan bir meclis 3 yıl sonra Cumhuriyet’i ilan etmiş bir millet 100 yıl önce kazanılmış bu hakları 100 yıl sonra hiç kimseye teslim etmeyecektir. Üzerimize düşen 15 Mayıs sabahı milli bayram özrü olanlara bu bayramların ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatmaktır. Milli bayramlarımız ülkemizin birlik ve beraberliği için çok kıymetlidir. Çünkü tüm bayramlar kanla, canla bedeli ödenmiş olan bayramlardır. Çocuklarımızı bu bayramların hepsini gerçek bir bayram havası ile yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Gereğini yapacağımızdan da emin olun” ifadelerini kullandı.

DSC_0368

“ANADOLU BAĞIMSIZ TÜRK YURDUDUR”

 “Memleketin dört bir yanındaki vatan sevdalılarını bir araya getirip düzenli orduya dönüştüren, Kurtuluş Savaşı'nı yürüten, Anadolu'yu işgalden kurtaran, büyük zaferi bu aziz millete armağan eden o şanlı kurucu meclisimizin kuruluşunun 103. Yılı bugün. Kutlu olsun” diyerek bayramı kutlayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Demokrasimiz, milli birlik ve beraberliğimiz ne zaman sıkıntıya düşse kurucu meclisin, birinci meclisimizin ortaya koyduğu güçlü iradeyi düşünelim. O öyle bir iradeydi ki, memleketin her tarafından temsilci barındırıyordu. Elbette ki her konuda fikir birliği yoktu, kimi zaman kurucu meclis tartışmalara da sahne oluyordu. Fakat o tartışmaların her birisi, bu ülkenin daha iyi bir yere gelmesi için yapılıyordu. Bizim demokrasi geleneğimiz, tartışma kültürümüz, milli birlik ve beraberliğimiz için en güzide örneklerin sunulduğu bir memleket masasıydı kurucu meclis. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, memleketin en karanlık günlerinde, en hayati kararlar o tartışmaların sonucunda ortaya çıktı ve o kararlarla Cumhuriyetimiz yol aldı, uzun mesafeler kat etti, Anadolu bağımsız bir Türk yurdu oldu” ifadelerini kullandı.

DSC_0332

“DEMOKRASİ BÜYÜK BİR KAZAYA UĞRADI”

Cumhuriyet’in kuruluşunun kolay olmadığını aktaran Başkan Nuri Cengiz, “Çok büyük bedeller ödendi elbette. Bu nedenledir ki, bu kutlu gün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve bütün dünya halklarının çocuklarına armağan edildi. ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Atatürk, çocuklar arasında hiçbir ayrım gözetmeden bütün dünyadaki çocuklara bu özel günü bayram olarak hediye etti. Bunun dünyada bir başka örneği yoktur; çünkü dünyada bir başka Atatürk daha yoktur, hiç olmamıştır ve olmayacaktır. Bu eşsiz ve ölümsüz liderin çocuklara hediye ettiği bayramımız, aynı zamanda ulusal egemenliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin çocuklar eliyle bütün dünyaya duyurusudur. Bu bir bağımsızlık ve özgürlük çığlığıdır, Anadolu’nun her tarafından bütün dünyaya sevgiyle ve barışla duyurulmaktadır. Tam 103 yıldır bu coşkuyu yaşayan bizler, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak, onlara barışın ve adaletin olduğu bir ülke bırakmak zorundayız. Cumhuriyetimizin kurucu partisi olarak bizler bu sorumluluğu en yakından hissedenleriz. Bu sorumluluk bilinciyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, şimdi eskisinden daha büyük bir önem ve hassasiyetle kurucu meclisimizi hatırlıyoruz. Türk Milleti’nin iradesinin en iyi şekilde temsil edildiği o meclis, 2017 yılındaki referandumla büyük bir yara aldı. Sonucu tartışmalı olan bu referandum, meclisin yetki ve imkanlarını daraltan, bütün gücü tek adama teslim eden yeni bir sistem ortaya koydu. Birinci meclisten bu yana ilerleme kaydeden parlamenter demokratik sistemimiz, 2017’de bir el freni ile büyük bir kazaya uğratıldı. Nitekim bunun sonuçlarını da 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beri bizzat yaşamaktayız” diye konuştu.

DSC_0320

“ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLEYECEĞİZ”

Başkan Cengiz, “Bizler yüzümüzü, birinci meclisin herkesi kapsayan; her rengi, her etnik kimliği, her inancı, her düşünce yapısını bünyesinde barındıran demokratik yüzüne çevirmeliyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu karanlığı aşmanın tek yolu budur. Nasıl ki kurucu irade, Atatürk önderliğinde ülkenin en zorlu şartlarından umudu, sevgiyi, barışı, yaşamı ilke edinerek aydınlığa ulaştıysa; bizler de tıpkı onlar gibi gücümüzü meclisten alarak, demokrasiyi rehber edinerek, Atatürk’ün ışığında ilerlemeye kararlıyız. 2017’deki referandumla felç edilen demokratik sistemimizi yeniden, daha da güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Birinci meclisi örnek alarak, farklılıkları zenginlik olarak kabul edeceğiz. Hoşgörüyü, sevgiyi, barışı ve kucaklaşmayı bu topraklarda yeniden egemen kılacağız.Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 103. yılını kutluyor; ulusal egemenliğimizin, milli birlik ve beraberliğimizin sürekli  olmasını diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu özel günü bayram olarak hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün bağımsızlık ve demokrasi şehitlerimize, gazilerimize, Anadolu’nun dört bir yanında işgale karşı direnen ve bizlere Türkiye Büyük Millet Meclisimizi ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti bırakan vatan evlatlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

DSC_0344-1

DSC_0336

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Baraj suları çekilince ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti

Baraj suları çekilince ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti