Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Atanamayan öğretmenlerin bitmeyen çilesi! Bütçe görüşmelerinde sorunlar peş peşe sıralandı

Atanamayan öğretmenlerin bitmeyen çilesi! Bütçe görüşmelerinde sorunlar peş peşe sıralandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerine konuşarak eğitimdeki sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atanamayan öğretmenlerin bitmeyen çilesi! Bütçe görüşmelerinde sorunlar peş peşe sıralandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı'nda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenerek, eğitim sisteminin gerçek yüzünü görmesi için habersiz okul ziyaretleri yapma önerisinde bulundu. Gürer, Anadolu illerinden rastgele seçilen okullarda yaşanan sorunları en iyi şekilde görebileceğini ifade etti.

OKULLAR SORUN YUMAĞI

Gürer, okul ziyaretlerinde karşılaştığı sorunları detaylı bir şekilde aktardı. Özellikle öğretmenlerin statüsü, okullardaki hizmetli eksikliği, temizlik sorunları ve öğrenci sayısının azalması gibi konuları gündeme getirdi. Öğretmenlerin kadrolu, ücretli veya vekil olduklarını anlamada yaşanan zorluklara vurgu yaptı.

KÖY OKULLARI KAPATILMAMALI

Gürer, köy okullarının kapatılmasını eleştirerek, sadece bu yıl Niğde'de 8 köy okulunun kapatıldığını belirtti. Özellikle Ulukışla’nın Eminlik köyündeki örnek bir okulun, yeterli öğrenci sayısına ulaşmasına rağmen kapatıldığına dikkat çekti.

TAŞIMALI EĞİTİM SORUN OLUYOR

Taşımalı eğitimin neden olduğu sorunlara da değinen Gürer, bu sistemin öğrencilerin performansını düşürdüğünü, erken saatte okula gitmenin öğrencilerin beslenme düzenini etkilediğini ve güvenlik riskleri taşıdığını ifade etti. Köy okullarının tekrar açılması sözünün tutulmadığını belirtti.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER TARLALARDA

Gürer, atanamayan öğretmenlerin tarım işçiliği yaptığına dikkat çekerek, Bakan Tekin'e atanamayan öğretmen sayısını açıklama çağrısında bulundu. PICTES öğretmenlerinin statüsüne de değinen Gürer, bu öğretmenlerin sorunlarının çözülmesini istedi.

ÇIRAK VE STAJYERLERİN ‘SİGORTALILIK’ TALEBİ

Çıraklık ve stajyerlik başlangıcının yaşlılık sigortası başlangıcı sayılması gerektiğini söyleyen Gürer, ağır işlerde çalışan çocuklardan yararlanılmasına eleştiri getirdi. Ayrıca, Suriye, Irak ve Afgan kökenli öğrencilerin sayısını açıklama talebinde bulundu.

24 KASIMDA ÖĞRETMENLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE

Gürer, öğretmenlere verilen önlük uygulaması yerine 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi önerisini sundu. Ayrıca, endüstri meslek liselerinin güçlendirilmesini ve öğretmenlerin haklarının iyileştirilmesini talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeşehir Koleji Sabah'ı devirdi

Bahçeşehir Koleji Sabah'ı devirdi