Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem ASMO 33.YILINA BURUK GİRDİ

ASMO 33.YILINA BURUK GİRDİ

Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) kuruluşunun 33 yılını kutladı. SMMMO Başkanı Sacittin Hancıoğlu, “Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Kanunların gözden geçirilmesi ve iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ASMO 33.YILINA BURUK GİRDİ

ASMO Yönetim Kurulu Başkanı Sacittin Hancıoğlu, “01-07 Mart Muhasebe Haftası; sizlerin de bildiği gibi Muhasebe Haftası olarak tüm Yurtta çeşitli etkinliklerle 33 yıldır kutlanmaktadır. Bizim bu haftayı 03 Mart tarihinde kutlama sebebimiz ise birçoğunuzun da bildiği gibi Antalya Odamızın 03 Mart’ta tüzel kişiliğe sahip olmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin kurumsallaşma sürecini tamamladığını ve iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu olduğunu vurgulayan Hancıoğlu şöyle devam etti: “Muhasebe mesleğinin sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme haiz olduğu pandemi dönemi boyunca daha iyi anlaşıldı. Mali Müşavirler pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Kimimiz hastalıkla mücadele ederken, maalesef kaybettiğimiz meslektaşlarımız da oldu. Henüz bu dönemin sancılarını sağlık, sosyal ve ekonomik olarak atlatamamışken 06 Şubat da yaşadığımız deprem felaketi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Deprem bölgesindeki meslektaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla; Üst birliğimiz TÜRMOB’ un tüm Odalarımızla başlattığı kampanyayı gönülden destekledik. Gerek geçici olarak barınma ihtiyaçlarını, gerekse iş ihtiyaçlarını karşılamak üzere yaralarını sarmaya çalıştık.”

  ‘TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİ’

SMMMO olarak taleplerini de aktaran BaşkanHancıoğlu “Serbest meslek erbabında KDV’nin Gelir Vergisinde olduğu gibi tahsilat esasına göre düzenlenmesi sağlanmalıdır. Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır. Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir. Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır. Meslektaşlarımıza Yeşil Pasaport hakkı verilmelidir. SMMM'lerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir. Kamu kurumlarınca istenen bilgi, beyan ve formların sayısı oldukça artmıştır. Tüm verilerin bir data merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgileri alması sağlanmalıdır. Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız ve çözülmesini talep ettiğimiz biriken çok sayıda sorunumuz bulunuyor, bu sorun ve sıkıntıların, diyalogla ve işbirliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz.”

PHASELİS BETONA BOĞULMAMALI

Mesleki taleplerimiz bir tarafa dile getirmek istediğimiz sosyal konularında olduğuna vurgu yapan Başkan Hancıoğlu “Ülkemizde can derdimiz varken, birileri yine Phaselis’i “gözüne kestirmiş”. 1. Derece arkeolojik sit alanlarına çivi bile çakılmasının yasak olduğu güzelim Phaselis “imara açılmak” isteniyor. Yetkililerin; Phaselis’in betona boğulması halinde geri dönülmez bir doğa tahribatına yol açacağını, bu nedenle bu girişime dur denilmelidir.

MESLEK ODALARININ BİLGİSİNE BAŞVURULMALI

Hancıoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bir başka sorun; Deprem bölgesinde yeniden yapılaşma yapılırken bölgenin tarihi yok edilmemeli, şehirlerin özellikleri korunmalı, bu amaçla; Meslek Odaları’nın bilgisine kesin olarak başvurulmalıdır. Antalya’mızın demokratik yapısındaki olağan üstü değişikliklerdir. Rusya-Ukrayna savaşı, Suriye’deki karışıklıklar, savaş, yakın komşularımızdaki kargaşalar nedeniyle ülkemize kontrolsüz bir göç neticesinde ve bunlara ilave ne yazık ki deprem bölgesinden şehrimize geçici olmayacak bir  “göç”…Bütün bu olağan üstü gelişmeler şehrimizi: kira sorunu, trafik sorunu, şimdilik küçük bazı çatışmalar gibi; ekonomik ve sosyal anlamda yaşanılamaz bir kent haline gelmiştir. Bütün bu sorunlarımızı yaşarken; Meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, dünyamız, ülkemiz meslektaşlarımız için Sağlıklı, Barış ve yaralarımızın sarıldığı huzurlu günler diliyoruz” dedi.

Buse YEŞİL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kedi maması satın alınacaktır

Kedi maması satın alınacaktır