Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'yı bekleyen büyük tehlike

Antalya'yı bekleyen büyük tehlike

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yayımladığı raporda Antalya için su kaynaklarını bekleyen riski açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'yı bekleyen büyük tehlike

Web Özel ve HaberGlobal'in haberine göre, Antalya turizm ve tarım kenti olarak bilinirken küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen kentler arasında yer aldı. Bölgedeki su kaynakları hayati öneme sahipken bu su kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmazsa tehlikeli bir hal alacağını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayımladığı son 'Çevre Durum Raporunda' ise Antalya sınırlarındaki yeraltı ve içme suyu kaynaklarını bekleyen riskler ile alınması gereken önlemler önümüzdeki dönemde yaşanabilecek olası çevre felaketlerine ışık tutuyor. 

UZUN SÜRE KULLANIMI MÜMKÜN DEĞİL 

Raporda dikkat çeken kısımlardan birini Toros Dağları’ndan çıkan ve ortalama debisi 15 metreküp/saniye olan Kırkgöz Kaynağı için yapılan uyarılar oluşturuyor. "Kaynak çevresinde yer alan göl alanının korunması ve çevresinde görülen her türlü yapılaşmanın önlenmesi gerekmektedir" görüşlerine yer verilen raporda, Konyaaltı Plajının karşısındaki falezlerden çıkan Mağara Kaynağının durumuna da değiniliyor. Söz konusu kaynak için riskler ise şöyle sıralanıyor:  "Şehir içinde olması ve sadece klorlama yapılarak şehir içme suyu olarak kullanılması son derece ekonomik olmasına karşın, yerleşim alanları içerisinde kalması nedeni ile en riskli kaynaklardan birini oluşturmaktadır. Bu suyun daha uzun bir süre kullanılmasının mümkün olmayacağı tahmin edilmektedir."

Raporda yer alan diğer çarpıcı uyarılar ise şöyle sıralanıyor: "Meydan Kuyuları, Antalya’nın Meydan Semti’nde bulunan bu kuyular, yerleşim alanlarının ortasında kalmıştır. Şehir içme suyunun bir kısmını sağlayan bu kuyuların kirlenme potansiyelleri de oldukça fazladır."

"Bucak ilçesinin kanalizasyon sisteminin Kestel Düdenine verilmesinin de öncelikle durdurulması gerektiği rapordan yansırken, şu görüşler sıralanıyor: "Yemişpınarı-Kargılıçeşme ile Tekirpınarı İçmesuyu Kaynaklarının 1. Derece Koruma alanı içerisinde yer alan yerleşim yerlerinin kanalizasyon sistemlerinin tamamlanması, kanalizasyon inşaatı tamamlanıncaya kadar bu bölgedeki yeni yapılacak konutların fosseptik çukurlarının sızdırmazlıkları sağlanmalıdır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altın Portakal'ın detayları belli oldu

Antalya Altın Portakal'ın detayları belli oldu