Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Antalya Serbest Bölge’si ile ilgili öneride bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a, Antalya Serbest Bölge’nin yer darlığı çektiğini ve bölgenin genişletilmesi ya da yeni bir serbest bölge oluşturulması gerektiğini belirttiği bir soru yöneltti.

MHP Milletvekili Başkan, sorduğu soruyu ve Bakan Bolat’ın verdiği cevabı paylaştı. Bolat, Antalya’da ikinci bir serbest bölge kurulması için arazi tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bakan Ömer Bolat, Antalya Serbest Bölgesi’nin yat üreticilerinin kümelenerek faaliyet gösterdikleri ve yat üretiminde önemli bir merkez haline geldiklerini ifade ederek, şöyle dedi: “Antalya Serbest Bölgesi’nin sınırları, bölgede yüzde 98 doluluk oranına ulaşıldığı için 28 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile yaklaşık 98 bin metrekarelik bir alanın eklenmesiyle bölgenin toplam arazi büyüklüğü 782 bin metrekareye çıkarılmıştır.

Bölgenin daha fazla büyütülmesi için arazi geliştirme çalışmaları 2021 ve 2022 yıllarında yapılmış ancak serbest bölge sınırlarına bitişik ve bölgeye dahil edilebilecek uygun bir genişleme alanı bulunamadığı için bölgenin yeniden büyütülmesi mümkün olmamıştır. Bu nedenle, genişletme yerine Antalya’da ikinci bir serbest bölge alanının sınırlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar yapılmakta olup, arazi tespit çalışmaları devam etmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu yemek Antalya'ya özgü! İsmini ilk defa duyacaksınız

Bu yemek Antalya'ya özgü! İsmini ilk defa duyacaksınız