Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Yurt Alanı Rant Alanına Dönüyor!

Antalya'da Yurt Alanı Rant Alanına Dönüyor!

Akdeniz Üniversitesi kampüsüne yürüyüş mesafesindeki Kepez ilçesindeki yurt alanı olan parsel, ticari alana çevrilmek üzere Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı’nda görüşülecek

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Yurt Alanı Rant Alanına Dönüyor!
MUHABİR: Arda KIR

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu büyürken geçtiğimiz yıllarda gündeme getirdiğimiz Kepez Kültür Mahallesi’nde bulunan Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mülkiyetindeki 10703 ada 1 parsel yarı özel öğrenci yurdu için ihaleye çıkmış, katılım olmadığı için ihale düşmüştü.  Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 8 bin metrekarelik alanın bugün yapılacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nda gündemin 69. maddesinde sosyal tesis alanından ticaret alanına dönüştürülmesi oylanacak. Öğrencilerin yoğun yaşadığı Kültür Mahallesi’nde yıllardır yaşanan öğrenci yurdu sıkıntısı devam ederken, yurt ihalesine çıkan alan ticarete dönüştürülmek isteniyor. bugün yapılacak olan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek teklifte emsalin 1.80 olması ve 10 kata müsaade vermesi dikkat çekti.

1

14,4 BİN METREKARE İNŞAAT ALANI

Yıllardır Antalya Karadenizliler Derneği’nin işgalci olduğu alanda halı saha ve birçok ticari işletme bulunurken, 8 bin metrekarelik alana 10 kat ve 14 bin 400 metrekare inşaat yapılabilmesinin önünü açan teklife ilişkin rant iddiaları gündeme geldi.  Öğrenci yurdu yapımı için yola çıkılan ancak ticarete kurban gitmesi planlanan alanla ilgili, Avni Tolunay Mahallesi’nde kaldırılan ticaret alanının Kültür Mahallesi 10703 ada üzerindeki sosyal tesis alanı ile yer değiştirildiği ifade edildi. Ancak plan değişikliği için aynı bölgede emsal sosyal tesis alanı yaratması gerekiyor.

1

ÖĞRENCİ YURDU İHALESİ DÜŞMÜŞTÜ

Akdeniz Üniversitesi’ne çok yakın bir alanda bulunan 10703 ada 1 parselde bulunan 8 bin metrekarelik alan iki yıl önce Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce ‘yap işlet devret’ modeli ile öğrenci yurdu yapımı olarak ihaleye çıkmıştı. İhale ilgili olarak ‘Kültür’e Yurt Adımı’ ve ‘Yurt ihalesi başka bahara’ başlıklı manşetlerimiz sonrası konu kamuoyunda gündem olmuştu. 6 Kişinin dosya aldığı ancak katılım olmadığı için ihale düşürülürken Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan 8 bin metrekarelik alanın fonksiyonunun değiştirilerek ticari+konut alanı olarak kullanıma sunulmasının planlandığı iddia edilmişti.

İŞGAL EDİLEN ALAN TİCARETE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR

Bölgede ticari faaliyetlerini sürdüren işgalci konumunda olan Antalya Karadenizliler Derneği’nin, otopark ve büfe/kafe alanlarını kiraya verdiği iddia edilmişti. Son olarak ise yurt yapılamayan ve sosyal tesis alanı olarak gözüken alanın ticaret alanına dönüştürülme talebi Temmuz Ayı Toplantısı’nda görüşülecek.  Kepez Belediye Meclisi’nden gelen teklifte Kültür Mahallesi’nde bulunan alanın imar plan değişikliği birçok imar plan değişiklik teklifi ile birlikte Meclis’e sunuldu. Toplu şekilde Meclis’e sunulan imar plan değişikliklerinin büyük tepki çekerken, öğrenci yurdu yerine alana AVM veya işyeri gibi yapıların yapılmasının önü açılacak.

PROJE DE İHALE DE YOK DEMİŞLERDİ 

Antalya Karadenizliler Derneği’nin işgalci konumunda olduğu alanda bulunan halı saha işletmesi ve ticari gelir elde edilen diğer faaliyetler sürerken, kaçak yapılaşma olup olmadığı konusunda Kepez Belediyesi’nce Akdeniz Gerçek’e yapılan açıklamada, ‘Kaçak yapılaşma yok’ denilmişti, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ise alanla ilgili herhangi bir projesi ve ihalesi olmadığını ifade ederek, ‘İznimiz olmadan çivi çakamazlar” açıklaması yapılmıştı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasan Can Arslan İstanbul U17 Open 2024'de bronz madalya aldı

Hasan Can Arslan İstanbul U17 Open 2024'de bronz madalya aldı