Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Ramazan Ayı Boyunca Ücretsiz Pide

Antalya’da Ramazan Ayı Boyunca Ücretsiz Pide

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Haşim İşçan Mahallesi’nde ismini gizleyen bir hayırsever, her yıl Ramazan ayı boyunca günde 500 pideyi ücretsiz olarak dağıttırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Ramazan Ayı Boyunca Ücretsiz Pide
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Haşim İşçan Mahallesi’nde ismini gizleyen bir hayırsever, her yıl Ramazan ayı boyunca günde 500 pideyi ücretsiz olarak dağıttırıyor. Bu hayır işi, muhtar Halil Ay aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Ücretsiz Pide Dağıtımı

Hayırsever, gerekli kaynağı sağladıktan sonra bir fırınla anlaşıp, pidelerin tanesi 15 TL’ye Ramazan ayının ilk iftarında dağıtılmaya başlandı. Ücretsiz pide dağıtılacağını öğrenen mahalle sakinleri, iftar saatine yaklaştığında muhtarlık önünde sıraya giriyor ve kişi başına 2 pide alarak evlerine mutlu bir şekilde dönüyorlar.

Hayırseverin Amacı: Komşuluğu Güçlendirmek

Mahalle Muhtarı Halil Ay, ismini vermek istemeyen hayırseverin her yıl bu tür bir hayır işlediğini belirtti. Ay, hayırseverin en büyük amacının komşuluğu güçlendirmek olduğunu ifade etti. Ay, “Burada sadece bizim mahallemiz değil, her mahalleden gelen var. İhtiyaç sahipleri bizim mahallemize geliyorlar herkese ikişer pide veriyoruz. Amacımız burada insanları birleştirmek ve bütünleştirmek. İnsanların bir nebze yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize. Allah yapandan, getirenden, emek verenden ve yiyenden razı olsun” dedi.

Vatandaşlardan Hayırsevere Dua

Gizli hayırseveri kimsenin bilmediğini aktaran Ay, vatandaşların “Allah razı olsun” diyerek hayırsevere dua ettiklerini belirtti. Ay, “İnşallah bu dualar ona gidiyordur. Bazen ben ona burada dağıtıldığını fotoğraf çekip atıyorum. Duygulanıyor. Hayırseverimize çok çok teşekkür ediyoruz, Allah ona bin katını versin” diye konuştu. Vatandaşlar da yapılan hayır için hayırsevere bol bol dua etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Vekil Tezcan Koçarlı Pazarında Ekonomik Sıkıntıları Masaya Yatırdı

CHP'li Vekil Tezcan Koçarlı Pazarında Ekonomik Sıkıntıları Masaya Yatırdı