Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da dikkat çeken o fuara hazırlanıyor

Antalya'da dikkat çeken o fuara hazırlanıyor

22-25 Kasım tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Growtech Antalya hazırlıklara başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da dikkat çeken o fuara hazırlanıyor

22-25 Kasım tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Growtech Antalaya, örtü altı tarım sektörünün en büyük fuarı olarak 22. defa dünya çapında tarım profesyonellerini ağırlayacak. Yıllarca yerli ve yabancı binlerce firmaya ev sahipliği yaptıklarını ve sektörde önemli bir gelişme sağladıklarını ifade eden Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl yabancı katılımcı sayısının ve metrekare olarak yabancı katılımın rekor seviyeye ulaştığını aktardı.

Fuarın yoğun ilgi görmesi nedeniyle stant satışlarının 6 ay önceden bittiğini belirten Growtech Fuar Direktörü Engin Er, “Growtech Antalya, uluslararası tarım sektörünün en prestijli ticaret ve pazarlama etkinliklerinden biri. Yerli ve yabancı firmaların büyük ilgisi sayesinde stant satışları fuar tarihinden 6 ay önce sona erdi. Yabancı katılımcı sayısındaki sürekli artış Growtech Antalya’nın dünya tarım sektörünün buluşma noktası olduğunu bir kez daha kanıtladı. Her yıl ulusal ve uluslararası katılımcı sayımız artmaya devam ediyor. Bu yıl 27 ülkeden 598 uluslararası katılımcıyı konuk edeceğiz. Almanya, Hollanda, İspanya, Çin ve Güney Kore ulusal katılımla fuara katılacak. Çin, özellikle pandemi sonrasında yeniden büyüme hamlesi yaptı. 120’den fazla ülkeden gelen ziyaretçiler aracılığıyla Çin, dünya tarımına Growtech Antalya ile ulaşmayı planlıyor” dedi.

Bu yıl katılımın çok yüksek olduğunu vurgulayan Growtech Fuar Direktörü Engin Er, “Türk tarım sektörünün gücünü ve potansiyelini uluslararası tarım sektörünün paydaşları ve profesyonelleri ile aynı platformda paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 120’den fazla ülkeden tarım sektörü profesyonelini 4 gün boyunca Antalya’da ağırlayacağız. Growtech Antalya, her yıl olduğu gibi ülkemizin ihracatına katkı sağlamanın yanında; dünya tarım sektöründe bir hızlanma yaratacak. Ülkemizin tarım sektöründeki ihracat potansiyeli çok yüksek. İhracattaki payımız ise her geçen yıl artmaya devam ediyor. Growtech Antalya bu yıl da uluslararası iş birliklerine ev sahipliği yapacak” diye konuştu. Growtech’in küresel bir marka haline geldiğini ifade eden Engin Er, şöyle devam etti: “Growtech Antalya dünya tarım sektörünün buluşma noktası. Uluslararası tarım sektörünün ticareti için önemli bir platform. Bugün Growtech Antalya’nın bu başarısında katılımcılarımız, ziyaretçilerimiz ve paydaşlarımızın da rolü büyük. Growtech çatı markamızla yeni bir görünüm, yeni bir vizyon ve yeni destinasyonlar ile farklı ülkelerde yeni fuarlarımızı hayata geçireceğiz. Growtech Antalya’nın yanında; 4-6 Eylül 2024 tarihinde Endonezya, Jakarta’da Growtech Jakarta fuarımızla katılımcılarımızı Uzak doğu pazarı ile tanıştıracağız. Gelecek yıllarda da yeni destinasyonlarda yeni Growtech fuarlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” Zengin etkinlik programı Fuar kapsamında sektör profesyonellerini bir araya getirerek faydalı paylaşımlar yapılacağını söyleyen Engin Er, şunları kaydetti: “Her yıl farklı ve sektörün geleceğinin ele alındığı etkinliklere ev sahipliği yapan ve yenilikçi çalışmaları destekleyen fuarımız kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle ATSO Growtech Antalya Tarım İnovasyon Ödülleri’ni ve Antalya Teknokent, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliği ile 7’nci Bitki Islahı Proje Pazarı’nı düzenleyeceğiz.

Tarım sektörünün önde gelen uzmanları, üreticileri ve tarım endüstrisi profesyonelleri, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için 'Tarım Sohbetleri’nde buluşacaklar. Tarım Yazarı Mine Ataman iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz Tarım Sohbetleri, tarımın geleceği hakkında önemli görüşlerin ortaya konulacağı ve yeni fikirlerin oluşturulacağı bir platform sağlayacak. Tarım Sohbetleri bu yıl ‘Geleceğe Ortak Ol’ sloganıyla çok ilgi çekici konu ve konukları bir araya getirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 50 yıllık su hatları değişiyor

Antalya'da 50 yıllık su hatları değişiyor