Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Alevilere yönelik baskı ve gözaltılara protesto!

Antalya'da Alevilere yönelik baskı ve gözaltılara protesto!

Antalya Alevi Bileşenleri, Alevilere yönelik olan baskı ve gözaltıları yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Alevilere yönelik baskı ve gözaltılara protesto!

Arda KIR

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şube Başkanı Adnan Arslan, “Türkiye'de gün geçmiyor ki yeni bir hukuksuzlukla yüz yüze gelmeyelim. Hemen hemen her gün hak mücadelesi yürüten farklı kesimlere yönelik iktidarın baskı, şiddet, gözaltı ve tutuklamaları yaşanmaktadır. Biz Alevi yurttaş ve kurumları da bundan fazlasıyla nasibimizi almaktayız. Bunun son örneklerinden birisi de dün yaşandı. PSAKD Sarıyer Şube Başkanımız Beyhan Gün ve Şube Yöneticisi Şimal Deniz'in yargılandığı dava sonrası, Çağlayan adliyesi önünde basına bilgi vermek isteyen PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe, Alevi kurum temsilcileri, Cemevi başkanları ve aileler, önce ablukaya alındı, sonrasında şiddet kullanılarak ters kelepçe ile gözaltına alındılar. Basına açıklama ve düşünceyi ifade etmek, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere göre hem de anayasaya göre tartışılmaz bir haktır. Polis sınırlarını ve yetkisini aşarak, bu hakkın kullanımını engellemiş ve kötü muameleyle suç işlemiştir. Bu durum ülkemizin içinde bulunduğu utanç verici durumu fazlasıyla açıklamaktadır. Bunun sorumluları hukuk önünde derhal hesap vermelidir. Savcıları ve konuyla ilgili tüm yetkililerin gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyoruz” dedi.

“LAİK YAŞAM LAİK YURTTAŞLIK”

Başkan Adnan Arslan, “İktidarın, tüm toplumu zapturapt altına aldığı bu dönemde, Madımak Katliam davasının zaman aşımına uğratılması, katillerinin serbest bırakılması, okullarda ÇEDES ve benzeri projelerle eğitimin gittikçe dinselleştirilmesi, Kültür Bakanlığı marifetiyle yürütülen asimilasyon ve toplumumuzu parçalama girişimlerinin olmasının boşuna olmadığını biliyoruz. Tüm bunlara karşı İzmir'de ki ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam ve Eşit Yurttaşlık’ mitingi ve aralıksız devam eden hak mücadelemizin devamında bu göz altılarla korkutulmak isteniyoruz. Korkup geri duracağımızı düşünenlere, tarihimize bakmalarını salık veririz. Biz Alevi Kurumları’nın bu faşist uygulamalara ve gericiliğe karşı en önde durmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyenlerdeniz. Zalime boyun eğmeyen Hüseyni duruşun temsilcileriyiz” dedi.

“HAK İHLALLERİNİN PEŞİNDEYİZ”

Başkan Arslan, “İktidar, yaşanan derin ekonomik krizi, yoksulluğu, işsizliği ve açlığı gizlemek, üstünü örtmek için toplumun belli kesimlerini tevekküle ve şükür etmeye yönlendirirken, buna karşı çıkan demokrasi güçlerini de baskı ve şiddetle susturmaya çalışmaktadır. Biz aşağıda imzası bulunan Alevi kurumları, demokrasiden, barıştan, özgürlüklerden, laiklikten, hukuktan ve adil paylaşımdan yana olan tüm güçleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki iktidar, her farklı kesimi tek başına zapturapt altına alarak, yalnızlaştırmakta ve etkisizleştirmektedir. Ülkemizin, açığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, tekçiliğe ve hayatın tüm alanlarının dinselleştirilmesine asla rızamız yoktur. Dün Çağlayan adliyesi önünde, tamamen hukuksuz bir şekilde ters kelepçe uygulamak suretiyle gözaltı uygulaması yapan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube görevlileri için suç duyurusunda bulunacağımızı ve bundan sonra Alevilere yönelik hiçbir hak ihlalini, zorbalığı Divana bırakmayacağımızı buradan sizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Aleviler Ulu divanı bu dünyada kuracağız. Biz Aleviler hiçbir zaman zulme boyun eğmedik, eğilmedik, eğilmeyeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karma eğitim tartışmalarına Cübbeli Ahmet dahil oldu

Karma eğitim tartışmalarına Cübbeli Ahmet dahil oldu