Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Turizm Fuarı dünyayı ağırlamaya hazır

Antalya Turizm Fuarı dünyayı ağırlamaya hazır

Bu yıl 26-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Antalya Turizm Fuarı (ATF), dünyayı ağırlamaya hazırlanıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Turizm Fuarı dünyayı ağırlamaya hazır
KAYNAK: IGF

Antalya Turizm Fuarı ne gibi özelliklere sahip?

Antalya Turizm Fuarı, yeni, dinamik ve yenilikçi bir fuar. Mevcut fuarlardan farklı olarak, turizm sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren ve yeni sezonun başlangıcını yapan bir B2B platformu. Fuarın tasarımı, rehberlik, otelcilik, turizm yayıncılığı ve acente deneyimlerinden yararlanarak, her detayı düşünülerek hazırlandı. Stantlar aynı tasarım dilini konuşuyor, katılımcılara ve ziyaretçilere garantili organizasyonlar sunuluyor. Antalya Turizm Fuarı, turizmi bir memleket meselesi olarak görüyor ve “tamamen yerli ve milli bir fuar” anlayışıyla yola çıkıyor.

Fuarın tarihi neden uygun?

Fuarın tarihi, alışılagelmiş fuar takvimine alternatif olarak, güncel turizm iş takvimine uygun olarak belirlendi. Bir sezonun bitip diğerinin başladığı bu dönemde, ana pazarlar ve yeni potansiyel pazarlarla bir araya gelerek, geleceği şekillendirmek için fikir alışverişinde bulunmak mümkün. Ayrıca sezonun değerlendirmesini yapmak ve muhakeme etmek için de ideal bir zaman. Bilgiler taze ve netken buluşmak daha verimli sonuçlar getirecektir. Antalya Turizm Fuarı, tek pazarlı bir fuar olmadığı için, tüm pazarların geleceğe odaklanabileceği bir ana denk geliyor.

ATF2023’te neler olacak? Yenilikler neler?

ATF2023’te yurtdışından 2000 acente davet edildi. Ülke çeşitliliği de arttı. Buradaki amaç, birebir iş birliğine açık ülke acenteleriyle görüşmek. ATF2023, geçen seneye göre büyük bir büyüme gösterdi. 20 bin metrekarelik alandan 25 bin metrekarelik alana yayıldı. Bununla birlikte, fuarın içeriği de zenginleşti. Kültür turizmi, gastronomi turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi gibi farklı alanlarda sunumlar, paneller, atölyeler düzenlenecek. Ayrıca fuara katılan otellerin tanıtımını yapacak olan “Hotel Show” adlı bir etkinlik de gerçekleştirilecek.

Antalya Turizm Fuarı, yerli ve milli bir fuar olarak nasıl bir vizyona sahip?

Antalya Turizm Fuarı, turizm sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren, yeni sezonun başlangıcını yapan, dinamik ve yenilikçi bir fuar. Fuarın tasarımı, turizm sektörünün içinden gelen bir firmanın rehberlik, otelcilik, turizm yayıncılığı ve acente deneyimlerine dayanıyor. Fuarın malzeme ve insan kaynağı, bu şehirden, bölgeden ve ülkemizden seçiliyor. Fuarda 600 kadar üniversite öğrencisine sektörle tanışma imkanı sağlanıyor. Fuarda kullanılan tüm malzemeler geri dönüşüme uygun oluyor. Antalya Turizm Fuarı, yurtdışından 2000 acente davet ediyor. Ülke çeşitliliği de artıyor. Ana pazarlar ve yeni potansiyel pazarlarla iş birliği yapmak için fikir alışverişinde bulunuyor. Fuarın alanı 25 bin metrekareye çıkıyor. Farklı turizm alanlarında sunumlar, paneller, atölyeler yapılıyor. Otellerin tanıtımını yapacak olan “Hotel Show” adlı bir etkinlik de düzenleniyor. Antalya Turizm Fuarı, turizmi bir memleket meselesi olarak görüyor. Renkleri kırmızı ve beyaz olan fuarın logosunda kalp, ay ve yıldız var. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor. Türk turizmin konaklama sektörüyle ilgili bir araştırma yayımlıyor. “Turizmini hareketlendir, ülkeni bereketlendir” sloganını kullanıyor. Türk turizm profesyonelinin bilgi ve birikimleri ile dayanışma ve organizasyon kabiliyetini gösteriyor. Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olmayı hedefliyor. Türk turizmcisinin çözümcü yaklaşımını dünyanın farklı yerlerine de taşımak istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya-Antalya yolunda Roma dönemine ait eser hala ayakta

Konya-Antalya yolunda Roma dönemine ait eser hala ayakta