Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya sıcağına klima dayanamadı! EMO Başkanı uyarıyor

Antalya sıcağına klima dayanamadı! EMO Başkanı uyarıyor

Antalya’da hızla artan elektrik tüketiminde bölge trafolarında güç yetmezliğinin görülmeye başlandığını söyleyen EMO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat kamuoyunu uyardı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya sıcağına klima dayanamadı! EMO Başkanı uyarıyor
MUHABİR: Arda KIR

Antalya’da yüksek seviyelerde seyreden sıcak havalarda artan klima kullanımı, elektrik tüketiminde de aşırı yüklenmeye neden oluyor. Hızla artan elektrik tüketiminde bölge trafolarında güç yetmezliğinin görülmeye başlandığını söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat kamuoyunu uyardı.

Yaz aylarında sıcaklığın ve nemin yüksek seviyelerde seyrettiği Antalya’da sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için çareyi klima ve vantilatörde buldu. Klima kullanımı artmasıyla birlikte elektrik tüketimi de hızlı bir şekilde artmaya başladı. Ülkenin birçok yerinden peş peşe gelen trafo yangının ardından gözler Antalya’ya çevrildi. Antalyalıları klima kullanımı konusunda uyaran Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat, ¨Sıcak havalarda daha çok klimaya yüklendiğimiz dönem olmakta. Enerji tüketimimiz arttığı bir diğer yer de ticarethaneler. Burada da tesisat kontrollerinin yapılmaması, elektrik tesisatlarının uygun olmamasından kaynaklı sadece trafolarda değil binanın kendi içerisinde de yangın tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz¨ dedi.

TRAFOLAR ZARAR GÖREBİLİR

Elektrik tüketiminin artmasıyla beraber mahalleleri besleyen bölge trafolarında güç yetmezliğine neden olduğunu söyleyen Şaban Tat, ¨Yüksek tüketim trafoların zarar görmesine sebebiyet veriyor. Tabii ki de bununla alakalı evlerde kullanılan cihazların ve klima kullanımlarının artması ve kullanıcıların gerek iş yerlerinde, gerek konutlarında, gerek ticari alanlarında eklemiş oldukları cihazları, projelerini işletmemesiyle birlikte bağlantı güçlerini arttırmamasına kaynaklı da bir durum. Hal böyle olunca da bölgelerde bulunan trafo güçleri yetersiz hale gelmeye başladı. Bununla birlikte de yangınlara ve trafoların hasar görmesine neden oldu. Bunun birçok sebebi var. Dağıtım şirketi açısından bu trafo merkezlerin bakımları, sınır güçlerde çalışmaya başladığında anında durdurucu bir kesici görevi yapmaması gibi durumlardan kaynaklı da bir bakım probleminin olduğunu da söyleyebiliriz¨ şeklinde konuştu.

KAÇAK YAPIYA İZİN KULLANIMI ARTTIRDI

Ülkede yapılan imar barışının ciddi anlamda güç tüketimine neden olduğunu savunan Şaban Tat, ¨Abone olamayan birçok konut veya iş yeri imar barışı ile birlikte abone alır hale geldi. Bu trafolar hesaplanırken imar barışı hesapta yoktu. Ciddi anlamda bir güç artışı söz konusu oldu. Şehir merkezinde, trafolarda değil ilçelerdeki trafolarda da sorunlar yaşandı. Burada da hem imar barışı hem de belediyelerin de kaçak yapılara müsaade etmesinden kaynaklı güç tüketimlerin arttığını gözlemliyorum. Bunun sadece dağıtım şirketini belediyeler, çevre şehircilik bakanlığının gerek yapı imar barışı ile ilgili süreçten sonraki etkileri, kaçak yapılarının yapılara müsaade edilmesi ve bunun etkileri dağıtım şirketinin de trafo bakımları ile ilgili sorunlardan kaynaklı böyle durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumları yaşamamak için kamu kurumlarının ve vatandaşların üzerlerine düşen görevlerini yerine getirmeli. Tesisat kontrollerinin yapılmaması, elektrik tesisatlarının uygun olmamasından nedeniyle yangın tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşların da bu hususlara da tesisat kontrollerini her yıl düzenli olarak yaptırmalarını istiyoruz¨ diyerek kamuoyunu uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeriat Adası : Şeyh Yaser el-Habib ve Müritleri İskoçya'da Bir AdaSatın Almak İstiyor

Şeriat Adası : Şeyh Yaser el-Habib ve Müritleri İskoçya'da Bir AdaSatın Almak İstiyor