Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya İYİ’de İşler Karıştı!

Antalya İYİ’de İşler Karıştı!

Antalya'da eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'in evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaralanmasına ilişkin tetikçi ve şoförün tutuklanmasının ardından azmettirici olan şüphelisi 4 kişi tutuklandı. Azmettirici olarak tutuklanan Yahya Kurt’un İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt’un eşi olması partiyi karıştırdı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya İYİ’de İşler Karıştı!

Akdeniz Gerçek Gazetesi konuyla ilgili ifadeye ulaştı. Hüseyin Ergen’in yaralanması olayındaki aktörlerden Ahmet Çelik, 10 Şubat Cumartesi günü Side Jandarma Karakol Komutanlığı’nda verdiği ifadesinde, “Yahya Kurt’un Lara Hill’deki villasında ve Manavgat Çolaklı’da bulunan Selin Otel’deki ofisinde defalarca görüştük. Hüseyin Ergen tarafından Yahya Kurt’un eşi Ayşen Kurt ile ilgili sosyal medyada namusuna ve şerefine yönelik metin halinde yazılar paylaşmış ve buna istinaden Yahya KURT beni aradı. Yahya KURT ile yüz yüze görüşmemizde Yahya KURT bana Hüseyin ERGEN in sosyal medyada Ayşen KURT ile ilgili paylaşmış olduğu yazıları bana whatsaptan attı. Bu husus ile ilgili Hüseyin ERGEN'in öldürülmesi gerektiğini söyledi. Ben kendisine bunun gereğini yaparız ancak Hüseyin ERGEN Manavgat İYİ Parti İlçe Başkanı olduğundan konunun siyasi taraflara çekilebileceğini söyledim. Kendisi de bana Hüseyin ERGEN’i görevden aldırabileceğini söyledi. Ben de kendisine o zaman gereğini yaparız dedim. Ve anlaştık. Görevden alınmasına müteakiben beni arayacağını söyledi. 31 Aralık 2023 tarihinde Yahya KURT beni tekrar arayarak ‘Hüseyin ERGEN’i görevden ayırdık gel görüşelim’ dedi. Yahya KURT ile birlikte evindeki ofisinde yüz yüze görüştük. Yahya KURT bana Hüseyin ERGEN ile ilgili evin krokisi, cep telefonu numarası. Çalıştırdığı restoran ve kullandığı araç ile ilgili temin ederek hazırladığı bilgileri bana elden teslim etti. Ve Hüseyin ERGEN’i öldürün dedi. Bu süreçte kullanmamız için 50 000 TL parayı evin bahçesinde bulunan kış bahçesinde bana verdi. İki gün sonra Selahattin OĞUZ ile Antalya şehir merkezinde buluşup yüz yüze görüştük. Görüşmemizde Selahattin OĞUZ’a Yahya KURT ile görüştüğümü, Yahya KURT’un bana Hüseyin ERGEN’i öldürmemi istediğini söyledim. Öldürmek yerine ayaklarına sıkmasını talimatını verdi” dedi.

Yahya Kurt

Şifre: Çocuklar Denize Girdi Mi?

Ahmet Çelik, Yahya Kurt’tan almış olduğu 50 bin TL’nin 20 bin TL’sini Selahattin Oğuz’a verdiğini kaydederken, ifadesinde şu ayrıntıları verdi: “Selahattin bana tüm yapılması gerekenleri ben yaparım, bu işi bitmiş bil, bu iş bende dedi. Bu şekilde anlaştık. Daha sonra Yahya Kurt beni aradı. Sosyal medya hesabından arayarak ‘Çocuklar denize girdi mi’ diye söylemesi üzerine ben de kendisine hitaben havanın soğuk olduğunu çocukların denize giremeyeceğini söyledim. Yahya KURT bu söylemde kendisi ile görüşmemde Hüseyin ERGEN isimli şahsın öldürülesi işinin bitip bitmediğini sordu. Bende işin bitmediğini söyledim. Yahya KURT un Çolaklı mahallesinde bulunan otelinin ofis bölümünde yüz yüze görüşme yaptık.

Ayşen Kurt-1

Bu görüşmede ‘İşi bitiremediniz mi Ayşen KURT beni sıkıştırıyor ne oldu’ diye bana sordu. Ben de kendisine bu işin kolay olmadığını biraz zaman alacağını söyledim. Bu görüşmede yanımızda kimse yoktu. Bu konu ile ilgili Yahya KURT ile yüz yüze görüşmelerimizde Ayşen Kurt hiç yanımızda bulunmamıştır. Daha sonra bu süreçte Selahattin Oğuz bugün yarın bu iş biter diye bilgi veriyordu. Söz konusu Hüseyin Ergen’in ateşli silah ile yaralama olayını olay günü ben olayı internetten öğrendim. Söz konusu olaydan bir iki gün Yahya KURT'a ait Manavgat Çolaklı Mahallesi’ndeki Kamelya Collection Selin isimli oteline giderek Yahya KURT ile yüz yüze görüştüm. İnternetten temin ettiğim görüntüleri seyrettirdim. Ve biz olayı tamamladık.

Hüseyin Ergen-2

Bu olay karşılığında Hüseyin ERGEN’i öldürmedik ayaklarına sıktık. Söz verdiğimiz gibi olayı tamamladık. Bu olayın Hüseyin ERGEN’in ayaklarına sıkılması sebebiyle 20 000 000 TL (yirmi milyon TL) değil de 10 000 000 TL (on milyon TL.) istedim.”

Ahmet Çelik’in iddiasına göre Yahya Kurt anlaşılan 10 milyonu vermek istemedi, 3 milyon teklif etti. Çelik de bu rakamı kabul etmeyerek olayı itiraf etti. 

Ne Olmuştu?

Olay, 31 Ocak 2024’te Side Mahallesi 1528. Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre sitenin önüne gelen Hüseyin Ergen’in otomobiline yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi, elindeki silahı aracın sağ camından Hüseyin Ergen’e yöneltirken silahın tutukluk yapması üzerine olay yerinden hızla uzaklaştı. 50 metre kadar gittikten sonra geri dönen ve Hüseyin Ergen’e silahını doğrultan şüpheli, kaçmaya çalışan Ergen’e kurşun yağdırdı. Tabancadan çıkan 7 mermiden biri Ergen’in sağ bacağına, biri sol baldırına isabet etti. Şüpheli olay yerinden yaya olarak uzaklaşırken, Hüseyin Ergen aracına binerek Side’de geldiği özel bir hastanede tedavisini yaptırdı. Olay anları ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. 

A W140493 01

Azmettiriciler Adliyede

Olayın ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından 14 saat süren titiz çalışmalar sonucunda olayda kullanılan araç tespit edildi. Yapılan operasyonda araç sürücüsü ve silahı kullanan tetikçi yakalandı. Her 2 şüpheli de adli makamlarca tutuklanarak Manavgat Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildi. Soruşturmanın devamında olayın planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu değerlendirilen 4 kişi gözaltına alındı. Biri tekerlekli sandalyede olmak üzere 4 şüpheli, işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Manavgat Adliyesi'ne sevk edilen 4 şüpheli, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kenyalı Maraton Yıldızı Kelvin Kiptum'un Şüpheli Ölümü

Kenyalı Maraton Yıldızı Kelvin Kiptum'un Şüpheli Ölümü