Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Havalimanı’nda Kriz! Sıkıntılar Son Bulmuyor!

Antalya Havalimanı’nda Kriz! Sıkıntılar Son Bulmuyor!

Antalya Havalimanı’nda (AYT) hava trafik kontrolörü (ATC) ihtiyacı artıyor. Kurum, bu ihtiyacı karşılamak için IGA İstanbul Havalimanı hariç tüm birimlere yazı göndererek tayin talepleri topladı. Ancak, hayat şartları nedeniyle geri dönüşler çok az oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Havalimanı’nda Kriz! Sıkıntılar Son Bulmuyor!

Antalya Havalimanı’nda (AYT) hava trafik kontrolörü (ATC) ihtiyacı artıyor. Kurum, bu ihtiyacı karşılamak için IGA İstanbul Havalimanı hariç tüm birimlere yazı göndererek tayin talepleri topladı. Ancak, hayat şartları nedeniyle geri dönüşler çok az oldu.Antalya Havalimanı

Personel Tutamama Sorunu Antalya’ya Sıçradı

Uzun süredir İstanbul’da yaşanan personel tutamama sorunu, artık Antalya’da da görülüyor. Çalışanlar, yoğun iş yükü ve zorlu yaşam koşullarına rağmen, aynı ücreti kazandıkları birimlerde çalışmayı tercih etmiyorlar.

ATC İhtiyacı İçin Yapılan Duyuruya Az Geri Dönüş

Antalya’daki ATC ihtiyacı için yapılan duyuruya sadece 9 kişi geri dönüş yaptı. Bu sayının yetersiz olması, kapasite yönetiminde problemlere yol açıyor. Hem İstanbul hem de Antalya, yaşam maliyetinin yüksek olması nedeniyle tercih edilmiyor.

ATC’lerin Tayin Talepleri Reddedildi

AYT kulesinde çalışan yaklaşık 110 ATC’den 40’ı, tayin döneminde Antalya’dan ayrılmak istediklerini belirtti. Ancak, bu talepler kabul edilmedi.

ATC’lerin Yurtdışına Transferi ve Pilotluk Eğitimi

Bazı ATC’lerin başka ülkelerde ATC olarak transfer olduğu veya Türkiye ve başka ülkelerde pilotluk eğitimi aldığı bilgilerine ulaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaz saati uygulaması sürecek mi? Bakan Bayraktar'dan açıklama geldi!

Yaz saati uygulaması sürecek mi? Bakan Bayraktar'dan açıklama geldi!