Antalya’da düzenlenen 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışında konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, katılımcı firmalara yeni ihracat kapıları açmayı hedeflediklerini belirtti.
Fuarın Detayları ve Katılımcılar
Fuar, Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) tarafından Anadolu Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlendi. 9 Şubat’a kadar devam edecek olan etkinlik, 200’ün üzerinde katılımcıyı, Türkiye’den ve yurt dışından 50’nin üzerinde ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyle bir araya getiriyor. Fuarda, gıda üzerindeki yenilikler ve yeni lezzetler tanıtılıyor.
Fuarın Hedefleri ve Beklentiler
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarın sektör profesyonellerini bir araya getirerek yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlama ve yeni ihracat kapıları açma imkanı sunduğunu belirtti. Bıdı, dünyanın en büyük fuar şirketlerinden olan Anuga ile iş birliği yapacaklarını ve Almanya ve Türkiye pazarını dünya ile buluşturacaklarını ifade etti.
Fuarın İhracata Katkısı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu tür fuarların ihracatın artmasında çok önemli olduğunu belirtti. Palandöken, fuarın hem ziyaretçi bakımından hem de Antalya için çok önemli olduğunu vurguladı.
Aşçılar Federasyonu’nun Katılımı
Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, aşçılar olarak kabuk değiştirdiklerini ve artık standart üstü organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Özkan, şeflere Avrupa’ya açılmaları yönünde çağrıda bulundu.