Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Altay tankını taşıyacak vagon 2025'te teslim edilecek

Altay tankını taşıyacak vagon 2025'te teslim edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altay tankını taşıyacak 'UAIS Tipi Askeri Araç Taşıma Vagonu'nu 2025'te teslim edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altay tankını taşıyacak vagon 2025'te teslim edilecek
KAYNAK: İHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yerli ve milli imkanlarla tasarlanan UAIS tipi askeri araç taşıma vagonunun 2025 yılında teslim edilmesini hedeflediklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, vagonun son testlerin ardından kullanılabilir hale geleceğini belirtti.

A W267687 04 Result

Vagonun Özellikleri ve Kullanım Alanları

Bakan Uraloğlu, UAIS tipi askeri araç taşıma vagonu ile Altay tankı, M60T, Korkut, Samur ve Kirpi gibi yüksek dara ve geniş gabari ölçülerine sahip araçların demiryolunda taşınmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca, vagonun askeri araç taşıma dönemleri dışında TCDD Taşımacılık tarafından konteyner taşımacılığı için de kullanılabileceğini belirtti. Uraloğlu, 40 ve 45’lik konteyner taşıma senaryosunun da teknik olarak mümkün olduğunu vurguladı.

Vagonun Tasarım ve İmalat Süreci

Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından tasarlanan vagonun prototip imalatının tamamlandığını ve Kasım 2023'te sergilendiğini açıkladı. Sivas Bölge Müdürlüğü'nde yapılan prototip çalışmaları sonucunda 24,5 ton ağırlığa düşürülen vagon, TSI standartlarına uygun şekilde tasarlandı. Statik testler ve tank yükleme testleri başarıyla tamamlandı.

A W267687 03 Result

'Stratejik Öneme Sahip Proje'

Bakan Uraloğlu, statik ve dinamik testlerin ardından TSI sertifikasyon sürecinin tamamlanacağını ve projenin tamamen yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirileceğini belirtti. Proje sayesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin stratejik ve kritik öneme sahip ihtiyaçlarının karşılanacağına dikkat çekti. Ayrıca, bu vagonun yurtdışına ihraç edilebilmesinin mümkün olacağını ve önemli bir ihracat kalemi sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Atalay Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Mustafa Atalay Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?