Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem AKP ve MHP’nin Ömer Halisdemir adını silmeye Valilik engeli

AKP ve MHP’nin Ömer Halisdemir adını silmeye Valilik engeli

Tokat’ın Sulusaray ilçesinin AKP’li Belediyesi Ömer Halis Demir’in isminin verildiği sokağın adının değiştirilmesine karar verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP ve MHP’nin Ömer Halisdemir adını silmeye Valilik engeli

AKP’li Sulusaray Belediyesi, Ağustos ayında MHP’li bir meclis üyesinin önerisiyle ilçedeki bazı cadde ve sokakların isimlerini değiştirmeye karar verdi.

15 TEMMUZ KAHRAMANI ÖMER HALİSDEMİR’İN ADI SİLİNDİ

15 Temmuz darbe girişiminin sembol ismi olan Ömer Halis Demir’in yanı sıra, Osmanlı’nın büyük padişahı Yavuz Sultan Selim ve denizci Barbaros Hayreddin Paşa’nın adlarını taşıyan cadde ve sokakların isimleri oy çokluğuyla kaldırılarak Tokat Valiliği’ne başvuruda bulunuldu. Belediye meclisinde yapılan oylamada, Astsubay Ömer Halis Demir caddesinin adı ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Şahin Hasgül olarak değiştirildi. Yavuz Sultan Selim sokağının adı eski belediye başkanlarından İbrahim Turgut, Barbaros sokağının adı da yine eski başkanlardan Nazım Bıldırcın olarak belirlendi.

VALİLİK GERİ ADIM ATTI

AKP’li Sulusaray Belediyesi’nin aldığı isim değişikliği kararları Tokat Valiliği tarafından 36364 sayılı yazı ile geri çevrildi. Valilik tarafından iptal kararı sonrasında bir açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde “Şehit Ömer Halisdemir’in ismini kaldırıp Belediye Başkanının ismini verdiler” başlıklı haberlerin yayınlanması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Sulusaray Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı gündeminin 4. Maddesinde “Şehit Ömer Halisdemir Caddesi” isminin değiştirilmesi kararı görüşülerek Belediye Meclisi’nce oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Ancak Belediye Meclis gündeminin 4. Maddesinde “Şehit Ömer Halis Demir Caddesi” isminin değiştirilmesi kararı Valilik Makamının 07.10.2023 ve 36364 sayılı yazısı ile iptal edilerek eski haline getirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Sulusaray ilçe belediye meclisinde “Şehit Ömer Halisdemir Caddesi” isminin değiştirilmesine evet oyu veren 2 meclis üyesinin partiden istifa ettiklerini açıkladı. MHP’li Sadir Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: “Tokat Sulusaray ilçe belediye meclisinin 15 Temmuz’un kahraman şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’in adını taşıyan caddenin isminin değiştirilmesine olumlu oy kullanan 2 meclis üyemizin istifaları alınarak partimizle ilişikleri kesilmiştir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şafak Otuzaltı Disiplin'e değil kamu vicdanına havale

Şafak Otuzaltı Disiplin'e değil kamu vicdanına havale