Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AİHM'den Türkiye'ye darbe: 100 binleri ilgilendiriyor

AİHM'den Türkiye'ye darbe: 100 binleri ilgilendiriyor

AİHM Büyük Daire, ByLock kullanımının temel delil olarak değerlendirilmesinin sistematik bir ihlal olduğunu belirtti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AİHM'den Türkiye'ye darbe: 100 binleri ilgilendiriyor

Süleyman Gezici

Adalet Bakanı Tunç, AİHM'i yetkisini aşmakla suçladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), ByLock kullanmak ve Bank Asya'da hesabı olmak suçlamalarıyla gizli bir tanığın ifadesiyle mahkum edilen öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın başvurusunu kabul ederek, Türkiye aleyhine ihlal kararı verdi.

AİHM Büyük Dairesi, kararında Türkiye'nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) adil yargılanma hakkını düzenleyen 6. maddesinin 1. fıkrasını, kanunsuz suç olamayacağı ilkesini düzenleyen 7. maddesini ve örgütlenme ve toplanma hakkıyla ilgili 11. maddesini ihlal ettiğine hükmetti.

Büyük Daire, ByLock kullanımının temel delil olarak değerlendirilmesinin sistematik bir ihlal olduğunu belirterek, Türkiye'den bu konuda düzeltici adımlar atmasını istedi.

Adalet Bakanı Tunç'tan AİHM'e tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AİHM'in kararına tepki göstererek, "AİHM'in yetkisini aşarak delil incelemesi yapmak suretiyle ihlal kararı vermesi kabul edilemez" dedi.

Tunç, "Hükümetimizce ayrıntılı bir şekilde bilgilendirildiği ve itiraz edildiği halde, hakkında Türk Yargısınca FETÖ üyeliği suçlamasından iki ayrı yakalama kararı bulunan bir kişiyi Büyük Daire duruşmasında başvuranın temsilcisi olarak kabul eden AİHM, tarafsız bir yargılama yapmayacağını en baştan belli ederek hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı bir karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

Karar ne anlama geliyor?

AİHM'in kararı, ByLock kullanımının temel delil olarak değerlendirilmesinin sistematik bir ihlal olduğunu ortaya koydu. Bu, Türkiye'de ByLock kullandığı gerekçesiyle yargılanan ve ceza alan binlerce kişinin yeniden yargılanmasına yol açabilir.

Kararın, Türkiye'de terör suçlamalarıyla yapılan yargılamalara da önemli bir etkisi olması bekleniyor. AİHM'in kararı, Türkiye'nin bu davalarda adil yargılanma hakkına daha fazla dikkat etmesi gerektiğine işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Irak'ta düğün salonunda feci yangın: Yüzlerce ölü ve yaralı

Irak'ta düğün salonunda feci yangın: Yüzlerce ölü ve yaralı