Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı

Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı

Eski Kültür Bakanı ve siyaset bilimci Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 24. yılında Ankara'daki evinin önünde anıldı. Törende konuşan katılımcılar, Kışlalı'nın Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığını ve demokrasi mücadelesini vurguladılar. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacaklarını, Ahmet Taner Kışlalı'nın izinden giderek Türkiye'nin laik, demokratik, eşitlikçi, çağdaş, aydınlık ve tam bağımsız bir ülke olması için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı
KAYNAK: ANKA

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Bedii Safa Yenice, Kışlalı'nın düşünce sisteminin önemini vurgulayarak, Kemalizm'in Türkiye'nin birliğini ve laik, demokratik yapısını koruyan temel unsur olduğunu ifade etti. Yenice, "Tüm Kemalistler için cumhuriyet bir iddiadır. Bugün de bu iddiamızın peşindeyiz, takipçiyiz, sahibiyiz" dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise Ahmet Taner Kışlalı'nın mücadeleci ruhunu anımsatarak, Türkiye'nin demokratik ve laik değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı. Nazlıaka, Kışlalı'nın fikirlerini gelecek kuşaklara aktararak umudu canlı tutma kararlılıklarını ifade etti. 

"HEPİMİZE IŞIK TUTTU"

“Bu dünyadan bir Ahmet Taner Kışlalı geçti. O, bir bilim insanı, bir siyasetçi, bir eğitimci, bir gazeteci, bir aydın, bir eş, bir baba, bir yurttaş olarak sahip olduğu tüm sıfatların hakkını veren örnek bir insandı. Atatürkçü düşüncenin, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz savunucusuydu. Laik, demokratik ve aydınlık bir Türkiye mücadelesinin en ön saflarında yer aldığı için, 24 yıl önce hain bir saldırı sonucunda onu yitirdik. Kendisini saygıyla ve minnetle anıyorum. Onu öldürdüğünü düşünenler yanıldı. Ahmet Taner Kışlalı ölmedi, yaşıyor. Her birimiz birer Ahmet Taner Kışlalı’yız. Onun fikirlerini gelecek kuşaklara taşımakta da kararlıyız. O’nun hayattan koparılmasından sonra birçok aile çocuklarına, Ahmet ismini verdi. O gerçek bir yurtseverdi. Yaşamını Türkiye’ye adamıştı. Demokrasi aşığı bir hak savunucusuydu. O, fikirleri ve örnek kişiliğiyle hepimize ışık tuttu ve tutmaya da devam ediyor.

"ÖZGÜRLÜK OLMAZSA OLMAZ"

Kışlalı, demokrasinin üç temel ögesini ‘özgürlük, seçim ve bağımsız yargı’ şeklinde sıralamıştı. Bu üç öge için olmazsa olmaz demişti. Geldiğimiz noktada, bu üç temel öge de yıllardır büyük bir saldırı altında. İsminde adalet kelimesi olmasına rağmen adaleti mumla aradığımız AKP iktidarı, özgürlükleri, adil seçim koşullarını ve bağımsız yargıyı resmen rafa kaldırdı. Giderek daha da kutuplaştırılarak, ayrıştırılarak, muhalif olduğumuz için baskı altına alınmaya çalışılarak yönetiliyoruz. Oysaki Kışlalı’nın da çokça vurguladığı gibi; ‘Demokrasi farklılıkların birlikte yaşama biçimidir. Zıtlıkların birbirini yok etmesi değil, tamamlamasıdır demokrasi.’

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi

Denizli'de Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirildi