Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasına dair kanun Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Resmi Gazete'nin 21.03.2023 tarihli sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren 7441 sayılı Afet Yeniden İmar Fonu Kurulması Hakkında Kanun ile afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gereken kaynağın sağlanması, yönetilmesi ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu kurulacak.

Afet Yeniden İmar Fonu nedir?

Afet Yeniden İmar Fonu, afet bölgelerinde imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için kaynak sağlama ve yönetme amaçlı kurulmuş bir fon. Kamu kurum ve kuruluşlarına kaynak aktarımı sağlanarak afetzedelerin yeniden yapılanması hedefleniyor.

Fonun kaynakları, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı nakdi bağış, yardım, hibe ve krediler, bütçeden ayrılacak ödenek, yurt içi ve yurt dışı sermaye ve para piyasalarından sağlanan finansman ve kaynaklardan oluşacak. Toplamda 10 maddeden oluşan bu kanun, afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamayı ve yeniden yapılanma sürecine destek olmayı hedefliyor.

 Afet Yeniden İmar Fonu, kaynakların etkili ve verimli bir şekilde kullanımını sağlamak için özel bir yönetim mekanizması tarafından yönetilecek ve bu kaynakların kullanımı düzenli olarak denetlenecek. Bu fon, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için önemli bir adım olarak görülüyor ve ülkemizin afetlere karşı hazırlıklı olmasına katkı sağlaması bekleniyor. (ANKA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılır?

Üniversiteler açılacak mı, üniversiteler ne zaman açılır?