Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Adana Valisi: Sokak hayvanları izole ortamda muhafaza edilecek

Adana Valisi: Sokak hayvanları izole ortamda muhafaza edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sokak hayvanlarına yönelik planlanan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Valisi: Sokak hayvanları izole ortamda muhafaza edilecek
KAYNAK: İHA

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sokak hayvanlarına yönelik kent genelinde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kentte bulunan yaklaşık 60 bin sokak hayvanının hızlı bir şekilde kısırlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Köşger, mevcut barınaklardaki veteriner sayısının yetersiz olduğunu belirtti.

Özel Veteriner Desteğiyle Kısırlaştırma Çalışmaları

Köşger, 700'e yakın özel veterinerin desteğiyle kapsamlı bir kısırlaştırma çalışması yürüteceklerini kaydederek, 'İl genelinde kapsamlı bir kısırlaştırma çalışması planlıyoruz. Hayvanların kısırlaştırıldıktan sonra 5 günlük bir bakım sürecine gireceğini belirten Köşger, 'Kısırlaştırma sonrası sokak hayvanlarını, şehirden uzak bir noktada oluşturacağımız, etrafı tel örgülerle çevrilecek besleme noktalarında doğayla iç içe ve insanlardan uzakta izole bir ortamda muhafaza etmek istiyoruz. Beslemek isteyen hayvan severleri de oraya yönlendireceğiz. Böylece kentteki başıboş hayvan sayısını birkaç yıl içerisinde azaltmayı umut ediyoruz' dedi.

Valilik İnisiyatif Alacak

Köşger, yasa tasarısında yetkinin belediyelere verilmesine rağmen Adana Valiliği olarak süreç boyunca inisiyatif alacaklarını vurguladı. 'Sokak hayvanlarıyla ilgili çıkacak yasaya göre projeye son şeklini verip, buna göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Bir çocuğumuzun, bir canımızın daha yanmasına tahammülümüz yok. Şu anda yasa, yetkiyi belediyelere vermiş, ancak biz Adana Valiliği olarak inisiyatif alıyoruz. Konunun tüm paydaşlarıyla organize bir şekilde hareket edip, ortak bir mücadele ortaya koyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KATLİAMI DURDURUN!

KATLİAMI DURDURUN!