Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 4 Türk limanı dünyanın en iyi 100 limanı listesinde yer aldı

4 Türk limanı dünyanın en iyi 100 limanı listesinde yer aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türk limanlarının Lloyd's List'e göre 2023'te yükselişte olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
4 Türk limanı dünyanın en iyi 100 limanı listesinde yer aldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İngiltere merkezli haber portallarından Lloyd's List'in hazırladığı "İlk 100 Liman 2024 Raporu" hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Uraloğlu, raporda Türk limanlarının 2022 yılına kıyasla sıralamada önemli bir yükseliş gösterdiğini belirtti.

Türkiye'den 4 Liman İlk 100'de

Uraloğlu, Türkiye’den dört limanın 2023 yılı itibarıyla dünya çapında konteyner elleçleyen ilk 100 liman arasında yer aldığını vurguladı. Bu limanlar: Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ. Uraloğlu, sıralamaları şu şekilde aktardı:

  • Ambarlı Limanı: 64
  • Kocaeli Limanı: 85
  • Mersin Limanı: 91
  • Tekirdağ Limanı: 100

Ambarlı Limanı'nın Başarısı Öne Çıkıyor

Uraloğlu, özellikle Ambarlı Limanı'nın büyük bir başarı hikayesi sergilediğini ifade etti. 2022 yılında 74. sırada bulunan Ambarlı Limanı, 2023’te 64. sıraya yükseldi. Ambarlı Limanı’nın konteyner elleçleme miktarı, Türkiye’nin deniz ticaretinin büyümesiyle orantılı olarak 9 yılın en yüksek seviyesine ulaştı ve bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artış gösterdi.

Türkiye'nin Deniz Ticaretinde Artış

Uraloğlu, Türkiye’nin deniz ticaretinin 2023 yılında yüzde 1,5 artarak 12 milyon 556 bin 401 TEU’ya ulaştığını açıkladı. Bu artışın büyük kısmı Ambarlı Bölge Liman Başkanlığı sınırlarında gerçekleşti. Ambarlı liman tesislerinde toplam 3 milyon 170 bin 430 TEU konteyner elleçlendi. Bu miktarın yüzde 69,7’si dış ticarette, yüzde 26,7’si transit yüklerde, yüzde 3,6’sı ise kabotaj yüklerinde kullanıldı.

Kocaeli Limanı'ndaki Artış da Dikkat Çekici

Kocaeli Limanı’nın konteyner elleçleme miktarının da bir önceki yıla göre yüzde 4,8 artarak 2 milyon 159 bin 160 TEU’ya ulaştığını belirten Uraloğlu, bu artışın bölgedeki denizcilik faaliyetlerinin güçlendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Denizcilik Sektöründeki Yükselişi Devam Ediyor

Uraloğlu, Türkiye’nin dünya denizcilik faaliyetlerinde giderek önemli bir rol oynadığını vurguladı. Denizcilik sektörünün son 22 yılda önemli gelişmeler gösterdiğini ve bu alandaki başarıların artarak devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin deniz ticaretinden daha fazla pay alması için çalışmaların sürdüğünü ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lylo kimdir? Lylo Twitch'i bıraktı mı? Lylo'nun Gerçek Adı Ne?

Lylo kimdir? Lylo Twitch'i bıraktı mı? Lylo'nun Gerçek Adı Ne?