Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem 2024 Miraç Kandili ne zaman? Ayın kaçında?

2024 Miraç Kandili ne zaman? Ayın kaçında?

Miraç Kandili'nin tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 dini takvimine göre belirlendi. Bu özel gecenin ne zaman kutlanacağını merak eden vatandaşlar, Hz. Muhammed'in yükseldiği geceyi bekleyerek dini vazifelerini yerine getirecekler. 2024 Miraç Kandili ne zaman?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Miraç Kandili ne zaman? Ayın kaçında?
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 Miraç Kandili için geri sayım başladı ve bu özel gecenin tarihi belli oldu. Bu yıl, yüz binlerce Müslüman, ellerini Allah'a açarak dua edecek ve dini vazifelerini yerine getirecekleri Miraç Kandili'ni bekliyor. Miraç Kandili, İslam dünyasında önemli günlerden biri olarak kabul edilir ve Hz. Muhammed'in miraca yükseldiği geceyi temsil eder.

2024 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan kandil takvimine göre, 2024 Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü kutlanacak. Müslümanlar, bu özel günde ibadetlerini yerine getirerek manevi bir atmosfer içinde bulunacaklar.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NE?

Miraç Kandili, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Hz. Muhammed'in göğe yükselip Allah'ı ziyaret ettiği ve öteki âlemleri gördüğü bu gece, Müslümanlar için bir anlam ve öneme sahiptir. Hadis kaynaklarına göre, Miraç gecesinde önce 50 vakit olarak bildirilen namaz, Peygamber Musa'nın ikazları üzerine Hz. Muhammed'in Allah'tan namazın hafifletilmesini dilemesiyle beş vakte indirilmiştir.

2024 KANDİL TAKVİMİ

Bu özel geceyi takip eden diğer önemli kandil ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek olan Berat Kandili'dir. Müslümanlar, bu manevi günleri ibadet, dua ve anlam dolu bir şekilde geçirerek, dini vecibelerini yerine getirmeye gayret ederler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Hali Yürek Burktu! Tablet Reis Onurcan Güzel Yardım İstedi

Son Hali Yürek Burktu! Tablet Reis Onurcan Güzel Yardım İstedi