Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sağanak alarmı

16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sağanak alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Bazı bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sağanak alarmı
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yerel Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışların olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları önemle belirtiliyor.

16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sağanak alarmı

Hava Sıcaklıklarında Değişiklik Yok

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durum, özellikle sıcak havalara karşı hassas olan kişilerin dikkatli olmasını gerektiriyor.

Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarlar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceğinden vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

16 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji'den sağanak alarmı

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde ve Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinde (Sinop hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Muş ve Van çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde öğleden sonra yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, sabah ilk saatlerde Batman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Denizlerde Hava Durumu

Marmara ve Ege: Fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara’da parçalı bulutlu hava ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava bekleniyor. Ege’de ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'den flaş karar: Online eğitimle alınan diplomaya denklik yok

MEB'den flaş karar: Online eğitimle alınan diplomaya denklik yok