Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem 1 Ocak'ta zorunlu oluyor! Fiyat belli oldu! 1.810 TL ödenecek

1 Ocak'ta zorunlu oluyor! Fiyat belli oldu! 1.810 TL ödenecek

Araç sahiplerini ilgilendiren büyük bir değişiklik 1 Ocak'tan itibaren başlıyor. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye girecek ve tüm ticari araçlar için bu sistem zorunlu hale gelecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1 Ocak'ta zorunlu oluyor! Fiyat belli oldu! 1.810 TL ödenecek
KAYNAK: Haber Merkezi

1 Ocak 2025'ten itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulanmaya başlayacak. Bu sistem, ticari araçlar için zorunlu olacakken, bireysel araç sahipleri sisteme gönüllü olarak dahil olabilecek. Uygulamanın amacı, akaryakıt tüketimini dijital ortamda izleyerek usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesini önlemek ve akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybını engellemek olarak belirtiliyor.

Fiyatlar ne kadar olacak?

Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, 1 Ocak 2024'ten itibaren 1.810 TL olarak belirlendi. Bu bedel, KDV hariç olup, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracakları montaj hizmet bedelini de kapsıyor. Yani, bu fiyata montaj hizmetinin maliyeti dahil olacak.

Ödemeler nasıl yapılacak?

Montaj hizmetinin ödemeleri, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabilecek. Bu yöntemle, taşıt sahipleri ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler.

Zam oranları nasıl belirlenecek?

2024 yılı için belirlenen birim fiyatlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranına göre her yıl güncellenecek. Yani, 2025 yılı ve sonrasında fiyatlar, Yİ-ÜFE oranında artırılacak ve yeni fiyatlar her yılın başında yürürlüğe girecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Motosiklet Kazası: Ambulans da Kazaya Karıştı

Manavgat’ta Motosiklet Kazası: Ambulans da Kazaya Karıştı