Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Yüksel Aksu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Yüksel Aksu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksel Aksu kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yüksel Aksu, Türk sinemasında iz bırakan yönetmen, senarist ve oyuncu olarak tanınır. 'Dondurmam Gaymak' filmiyle kazandığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adını duyurmuştur.

Yüksel Aksu Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

1966 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde dünyaya gelen Yüksel Aksu, sinema kariyerine adım attığı günden bu yana hem yönetmenlik hem de senaristlik alanında önemli işlere imza atmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden 1993 yılında mezun olan Aksu, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamlayarak kariyerine güç katmıştır.

Yüksel Aksu Kimdir Nereli Kaç Yaşında 2

Yüksel Aksu Filmleri Hangileri?

Aksu’nun sinema dünyasında asıl çıkışını yaptığı film, 2005 yılında yönettiği ve senaryosunu yazdığı 'Dondurmam Gaymak' olmuştur. Bu film, hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok ödül kazanarak Aksu’nun sinemadaki yeteneğini ortaya koymuştur. Film, 23. Ankara Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görülmüştür.

Yüksel Aksu Kimdir Nereli Kaç Yaşında 3

Yüksel Aksu, belgeselden kısa filme, televizyon dizilerinden uzun metrajlı filmlere kadar geniş bir yelpazede eserler üretmiştir. 1995 yapımı 'Underground Kadir ve Sinema Çetesi' belgeseli, 7. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Aksu'nun diğer önemli yapımları arasında 'Entelköy Efeköy'e Karşı' ve 'İftarlık Gazoz' gibi filmler yer alır.

Yüksel Aksu Kimdir Nereli Kaç Yaşında 4

Yüksel Aksu'nun Akademik Kariyeri

Yüksel Aksu, sinema kariyerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dersler vererek genç sinemacılara rehberlik etmektedir. Eğitimcilik kariyeri boyunca birçok öğrencinin sinemaya adım atmasında büyük rol oynamıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğal Ürünlerle Evinizin Meyve Bahçesi Gibi Kokmasını Sağlayın: 11 İpucu

Doğal Ürünlerle Evinizin Meyve Bahçesi Gibi Kokmasını Sağlayın: 11 İpucu