Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Yaşar Güler İstifa Etti Mi? Yaşar Güler İstifa Edecek mi?

Yaşar Güler İstifa Etti Mi? Yaşar Güler İstifa Edecek mi?

Son günlerde, yeni mezun teğmenlerin korsan yemini sonrasında yaşanan gerilimler üzerine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in istifa edeceğine dair söylentiler gündeme geldi. Peki, bu iddialar ne kadar gerçek? Bakan Güler'in görevden ayrıldığına dair resmi bir bilgi var mı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yaşar Güler İstifa Etti Mi? Yaşar Güler İstifa Edecek mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Son dönemde, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin yaptığı korsan yeminin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in görevinden ayrılacağına dair çeşitli iddialar ortaya atıldı. Ancak, bu iddialara resmi kaynaklardan henüz bir doğrulama gelmiş değil.

Haber 7'nin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, Yaşar Güler'in istifasının gündeme gelmediği ve bu tür iddiaların tamamen dedikodu olduğu ifade ediliyor. Bu bağlamda, Bakan Güler'in görevine devam ettiği belirtildi.

Yaşar Güler Kimdir?

1954 doğumlu olan Yaşar Güler, askeri kariyerine 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan teğmen olarak mezuniyetle başlamıştır. 1975 yılında Muhabere Okulu'ndan mezun olduktan sonra, 1975-1984 yılları arasında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Kurmay Subaylık Dönemi

1986 yılında Kara Harp Akademisi ve 1988 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olan Güler, kurmay subay olarak birçok kritik görev üstlenmiştir. Bu görevler arasında Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı, ve 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü gibi önemli pozisyonlar yer alır.

Yükseliş ve Terfiler

2001 yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Güler, 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2005 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Daha sonra MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

2009 yılında Korgeneralliğe terfi eden Güler, Harita Genel Komutanlığı, 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı gibi kritik görevlerde bulunmuştur. 2013 yılında Orgeneralliğe terfi eden Güler, 2013-2016 yılları arasında Genelkurmay İkinci Başkanı, 2016-2017 yıllarında Jandarma Genel Komutanı, ve 2017-2018 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapmıştır.

Millî Savunma Bakanlığı Görevi

Yaşar Güler, 9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmış ve bu görevini 3 Haziran 2023 tarihine kadar sürdürmüştür. 3 Haziran 2023 tarihinde Millî Savunma Bakanı olarak atanmış olan Güler, halen bu görevini sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk TV Ana Habere Güvenlik Müdahalesi: Ferit Demir’in Yayını Kesildi

Halk TV Ana Habere Güvenlik Müdahalesi: Ferit Demir’in Yayını Kesildi