Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

Vural Görener, Türk televizyon sunucusu ve yazar olarak tanınan bir isimdir. Türkiye'de birçok farklı programda sunuculuk yapmış ve televizyon dünyasında uzun yıllar boyunca aktif olarak çalışmıştır. Peki, Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vural Görener kimdir? Kaç yaşında vefat etti?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'nin beyaz et sektöründeki öncülerinden biri olan BANVİT'in kurucusu ve eski yönetim kurulu başkanı Vural Görener, 97 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Görener'in vefat haberi, iş dünyasında ve Bandırma'da büyük bir üzüntüye neden oldu.

Vural Görener kimdir?

1927 yılında doğan Vural Görener, 1950 yılında Amerikan Koleji'nden mezun olduktan sonra ticaret hayatına atıldı. Kore Savaşı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tercümanlık hizmeti veren Görener, daha sonra İstanbul'da ithalat komisyonculuğu ve muhasebecilik yaparak iş hayatına başladı. 1968 yılında BANVİT'i kurarak beyaz et sektöründe önemli bir yer edindi ve sektörün gelişimine katkı sağladı.

2008 yılında verdiği bir röportajda Görener, ticaret hayatındaki deneyimlerini paylaşırken, iş yaşamına dair önemli ipuçları verdi. Kendisini iş hayatında en çok etkileyen kişinin Yorgo olduğunu belirten Görener, ondan aldığı öğütlerle başarılı bir kariyer inşa etti. Aynı zamanda hayırsever kimliğiyle de tanınan Görener, BANVİT'in kuruluşuyla sadece şirketini değil, sektörü de dönüştürdü.

Vural Görener'in cenaze töreni, 4 Eylül 2024 Çarşamba günü Bandırma'da düzenlenecek. Haydarçavuş Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Erdek'in Belkıs köyünde defnedilecek olan Görener için aile, iş dünyasından isimler ve sevenlerinin katılması bekleniyor. Türk gıda sektörüne bıraktığı mirasla anılan Görener, sektördeki yerini daima koruyacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Banvit'in Kurucusu Vural Görener yaşamını yitirdi

Banvit'in Kurucusu Vural Görener yaşamını yitirdi