Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel UNRWA'dan Gazze'deki Eğitim Krizi İçin Kayıp Nesil Uyarısı

UNRWA'dan Gazze'deki Eğitim Krizi İçin Kayıp Nesil Uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı Gazze'deki eğitim krizi için kayıp nesil uyarısı yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UNRWA'dan Gazze'deki Eğitim Krizi İçin Kayıp Nesil Uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nde eğitim alamayan çocukların "kayıp nesil" tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Lazzarini, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, bölgedeki okulların ve çocukların yaşadığı zor durumu vurguladı.

Okulların Kapatılması ve Eğitimdeki Aksamalar

Lazzarini, "Gazze'deki okullar artık gerçek anlamda okul değil" diyerek, İsrail'in saldırılarının ardından UNRWA'nın okullarını yerinden edilmiş Filistinlilere barınma merkezi olarak kullanmak zorunda kaldığını ifade etti. Sınıfların yerinin yataklarla doldurulduğunu ve birçok okulun artık öğrenim yeri olarak kullanılamadığını belirtti. Lazzarini, bu durumun okulların umutsuzluk, açlık, hastalık ve ölüm mekanlarına dönüştüğünü vurguladı.

Gazze'deki Çocukların Eğitim Hakkı

Yaklaşık 600 bin okul çağındaki çocuğun yarısının daha önce UNRWA okullarında eğitim aldığını hatırlatan Lazzarini, bu çocukların saldırılar sebebiyle yeni eğitim yılında da okula gidemediğini belirtti. "Çocuklar, harabe olmuş bir yerin enkazında uzun süre eğitimden uzak kalırlarsa, kayıp bir nesil olma riskleri artar. Gazze'deki çocuklar da diğer çocuklar gibi öğrenme ve çocuk olma hakkına sahiptir" dedi.

İsrail Saldırıları ve Eğitim Altyapısına Zarar

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden alınan verilere göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda Gazze'de 123 okul ve üniversite tamamen, 335 okul ve üniversite ise kısmen yıkıldı. Eğitim alamayan çocuk sayısının 650 bini aştığı belirtiliyor. Ayrıca, İsrail saldırılarında 11 bin 500'den fazla okul çağındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 715'i çocuk ve 11 bin 308'i kadın olmak üzere toplam 41 bin 20 Filistinli öldü, 94 bin 925 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı, sivil altyapının büyük ölçüde tahrip edildiği bildiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Elden kira ödemesine ceza geliyor

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Elden kira ödemesine ceza geliyor