Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Ümit Sabancı Kimdir? Kaç Yaşında? Nerede Yaşıyor? Rekorları Neler?

Ümit Sabancı Kimdir? Kaç Yaşında? Nerede Yaşıyor? Rekorları Neler?

Guinness Rekorları'na artık abone olan Ümit Sabancı kimdir? Kaç yaşında? Nerede yaşıyor? Ümit Sabancı Rekorları neler? Merak edilen sorunlarınn yanıtları ve kırdığı rekorlar haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ümit Sabancı Kimdir? Kaç Yaşında? Nerede Yaşıyor? Rekorları Neler?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ümit Sabancı, elektrikli araçla tek şarj batarya ile 9 ülkeye seyahat ederek Guinness Dünya Rekoru kırdı. Daha önce de 24 saatte 13 ülke gezerek ve tarifeli uçaklarla dünyayı en kısa sürede turlayarak dikkat çekmişti. Ümit Sabancı Kimdir? Kaç yaşında? Nerede Yaşıyor? Ümit Sabancı Rekorları Nelerdir? sorularının yanıtları ve rekorların detayları şöyle...

A W250709 07 Result

Ümit Sabancı Kimdir? Kaç Yaşında? Nerede Yaşıyor?

Ümit Sabancı, 49 yaşında ve İngiltere'nin Londra şehrinde ailesiyle birlikte yaşıyor. Bir dış ticaret danışmanlık şirketi olan Sabancı, seyahat etmeyi ve bu seyahatlerini planlamayı çok seviyor. 

G Q7 G Nb3A Q A Iab3 L

Ümit Sabancı Rekorları Nelerdir?

Ümit Sabancı, elektrikli araç kullanarak tek batarya ile 9 ülkeye seyahat ederek Guinness Dünya Rekoru kırdı. Hollanda ve Belçika sınırında yer alan Schilberg'den yola çıkan Sabancı, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Lihtenştayn ve İtalya olmak üzere toplam 9 ülkeyi tek şarjla geçti. Bu yolculuk, 2016'da tek şarj batarya ile 7 ülkeye gidilerek kırılan önceki rekoru geride bıraktı.

A W250709 04 Result

İki farklı rekor denemesi

Yolculuğun ilk etabı olan 808 kilometrelik mesafe yaklaşık 20 saatte tamamlandı ve İtalya'da Villa di Chiavenna'ya ulaşıldı. İkinci etapta ise elektrikli araçın tek batarya şarjı ile en uzun mesafe rekoru kırıldı ve Como'ya gidilerek toplam 913 kilometre yol kat edildi. Böylece aynı seyahatte iki rekor birden kırılmış oldu.

G Q7 G K Obw A Uu B47

Rekorların tescil süreci

Rekor denemelerinin tescillenmesi için belge, fotoğraf ve GPS verileri Guinness Dünya Rekorları'na gönderildi. Görevlilerin yapacağı inceleme sonucunda denemeler sertifikalandırılacak.

A W250709 03 Result

Guinnes rekoru kırdı

Sabancı, "Bu rekor denemesi için Lucid Motors tarafından üretilen Lucid Air Grand Touring modelini kullandık. Bu araç, 112kW batarya gücüne sahip ve şu anda dünyada en uzun menzile sahip araçlardan biri. Elektrikli araç kullanarak tek batarya şarj ile en fazla ülkeye gitme ve en uzun mesafeli yolculuk rekorlarını kırdık. Belgeler, resimler ve GPS verilerini Guinness Dünya Rekorları'na gönderdik ve sertifikalandırmayı bekliyoruz." dedi.

Kanser araştırmaları için bağış topluyor

Ümit Sabancı, bu tür rekor denemelerinin detaylı planlama ve hazırlıklar gerektirdiğini belirterek, "Bu denemeleri hobim olarak yapıyorum ve aynı zamanda kanser araştırmaları için yardım kuruluşlarına bağış topluyorum. Global marka sahibi firmalar da bu yöntemi kullanarak satış reklamlarında beyanatlarını tescilleyebiliyorlar. Yeni rekor denemeleri için görüşmelerimiz devam ediyor ve yakın zamanda yine bir rekor denememiz olacak." dedi.

Ümit Sabancı Kimdir Kaç Yaşında Nerede Yaşıyor Rekorları Neler 2

Önceki rekorlar

Seyahat etme hobisini 2017 yılında başka bir boyuta taşımaya karar veren Sabancı, 24 saat içinde 13 ülkeye giderek ilk rekorunu kırdı.

Rekor kırma süreci

Sabancı, rekor kırmak için 2 ay boyunca tüm detayları tek tek hesapladı. "Rekor boyunca kullanacağımız tüm toplu taşıma araçlarını planlamam gerekiyordu" diyen Sabancı, Bratislava'da trenden indiklerinde otobüse binmek için sadece 3 dakikaları olduğunu, aksi takdirde rekoru kaçırabileceklerini anlattı. 24 saat içinde 13 ülkeye ayak basmak için toplu taşıma araçlarını kullanarak, hatta bazı noktalarda koşarak yoluna devam eden Sabancı, hiçbir aksaklık yaşamadan Guinness rekorunu kırmayı başardı. Bu süreçte bir bağış sayfası açarak kanser üzerine çalışmalar yapan bir kuruluşa da destek oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Kayapınar'da icradan satılık daire

Diyarbakır Kayapınar'da icradan satılık daire