Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Şişkinlik nedir? Şişkinliğe neden olan besinler hangileri?

Şişkinlik nedir? Şişkinliğe neden olan besinler hangileri?

Beslenme ve Diyet Uzmanı, şişkinlik problemini ve bu sorunun nasıl yönetileceğini açıkladı. 'Şişkinlik nedir? Şişkinliğe neden olan besinler hangileri?' gibi soruların yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şişkinlik nedir? Şişkinliğe neden olan besinler hangileri?
KAYNAK: İHA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, şişkinlik problemini ve bu sorunun nasıl yönetileceğini açıklıyor.

Şişkinlik Nedir ve Neden Olur?

Şişkinlik, günümüzde birçok kişinin yaşadığı yaygın bir problemdir. Klinik çalışmalara göre her 7 kişiden biri bu durumdan şikayetçidir. Gündüz, şişkinliğin bireylerin günlük yaşam konforunu olumsuz etkilediğini belirtiyor. Gündüz, şişkinliğin birçok sebebi olabileceğini, hızlı yemek yeme ve stres gibi etkenlerin yanı sıra gıda alerjileri ve bağırsak sorunlarının da bu duruma neden olabileceğini ifade ediyor.

Şişkinliğe Neden Olan Besinler Hangileri?

Diyetisyen Gündüz, bazı besinlerin şişkinlik yapabileceğini vurguluyor:

  • Lahana, karnabahar, brokoli gibi turpgiller 
  • Kurubaklagiller ve tam tahıllar

Bu besinlerin lif içeriği yüksek olduğu için sindirimi zor olabilir. Ancak, bu besinlerin tamamen terk edilmesi gerektiği anlamına gelmemektedir. Aksine, aşırıya kaçmadan dengeli bir şekilde tüketilmelidir.

Yemek Yeme Alışkanlıkları

Yavaş yemek yeme ve porsiyon kontrolü gibi yaşam tarzı değişiklikleri şişkinliği azaltabilir. Gündüz, yemeklerinizi daha küçük tabaklarda ve çatal-kaşıklarla tüketmenizi öneriyor. Ayrıca, her lokmayı 30 defa çiğnemenin şişkinlik riskini azaltabileceğini belirtiyor.

Hava Yutmanın Etkileri

Şişkinliğe neden olan faktörlerden biri de fazla hava yutulmasıdır. Gündüz, hızlı yemek yemenin ve stresin hava yutmayı artırarak şişkinliğe neden olabileceğini açıklıyor. Yemek yerken oturmak ve dikkatlice yemek, bu durumu kontrol altına almanıza yardımcı olabilir.

Egzersiz ve Şişkinlik

Düzenli egzersiz yapmak, şişkinliği azaltmanın yanı sıra genel sağlık için de faydalıdır. Gündüz, egzersizin stresin azalmasına yardımcı olduğunu ve yemeklerden sonra kısa yürüyüşlerin şişkinliği hafifletebileceğini belirtiyor. Eğer şişkinliğe ek olarak kilo kaybı, mide ağrısı veya dışkılama problemleri gibi diğer semptomlar varsa, bir doktora başvurulması önemlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin'de bir Osmanlı sokağı

Mardin'de bir Osmanlı sokağı