Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Şadan Gökovalı kimdir? Nereli? Kitapları neler? Ne zaman öldü?

Şadan Gökovalı kimdir? Nereli? Kitapları neler? Ne zaman öldü?

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde bir kütüphane açıldı. Şadan Gökovalı kimdir? Nereli? Kitapları neler? Ne zaman öldü? Yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ula
Şadan Gökovalı kimdir? Nereli? Kitapları neler? Ne zaman öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde yeni bir kütüphane açtı. Şadan Gökovalı hakkındaki bilgileri haberimizde derledik.

Şadan Gökovalı kimdir? Nereli?

Muğla doğumlu Türk gazeteci, akademisyen ve Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu olarak tanınan Şadan Gökovalı, 31 Ocak 2021’de hayatını kaybetti. Gazetecilik ve turizm alanındaki çalışmalarıyla Türkiye'de iz bırakan Gökovalı, kültür turlarının başlatıcıları arasında yer aldı.

Halikarnas Balıkçısı’nın Manevi Mirasını Yaşattı

1939 yılında Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde doğan Gökovalı, Aydın Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra gazeteciliğe adım attı. İzmir’de yayımlanan Ege Ekspres gazetesinde "Gençlerle Başbaşa" sayfasıyla birçok genç yazar ve şairin tanınmasını sağladı. Bu dönemde Halikarnas Balıkçısı ile tanışarak onun eserlerinin yayımcısı ve manevi mirasçısı oldu.

Turizmin Öncülerinden Biri Oldu

Gazeteciliğin yanı sıra turizm alanında da Türkiye’de önemli adımlar atan Gökovalı, Türkiye'nin kültür turlarını başlatan isimlerden biri olarak bilinir. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nın düzenlediği kursları başarıyla tamamlayarak Profesyonel Ülkesel Turist Rehberi unvanını aldı.

Şadan Gökovalı Kitapları neler?

Gökovalı, Ege Üniversitesi’nde turizm üzerine yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonra, İletişim Bilimleri dalında doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yaşar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Çoğu Türkiye'nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı.

Şadan Gökovalı Ne zaman öldü?

Şadan Gökovalı, 31 Ocak 2021 tarihinde gırtlak kanseri sebebiyle Muğla'da hayatını kaybetti. Gökovalı’nın adı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin arka tarafında bir açık hava tiyatrosuna verilmiştir.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Ağustos Ayı Asayiş ve Suç Verileri Açıklandı

Antalya Ağustos Ayı Asayiş ve Suç Verileri Açıklandı