Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Piri Reis Denizaltı Dağları nerede?

Piri Reis Denizaltı Dağları nerede?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Piri Reis Denizaltı Dağları nerede?
KAYNAK: Haber Merkezi

Kıtaların kavşağında yer alan Türkiye, zengin coğrafi yapısıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin denizlerinin altındaki dağ sıralarının isimleri, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın 10 yıllık çabası sonucu Türkçe olarak değiştirildi.

Piri Reis Denizaltı Dağları Nedir? 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Coğrafi Adlar Uzmanlar Kurulu, Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz'deki oluşumların isimlerini değiştirdi. Bu değişiklikle birlikte, Türk amirali Piri Reis'in ismi Akdeniz'de yaşatılıyor. 

Piri Reis Denizaltı Dağları Nerede? 

Piri Reis Denizaltı dağları, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında yer alıyor.

Piri Reis Denizaltı Dağları Nerede  2

Anadolu Yarımadası'nın Etrafındaki Denizler

Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesişiminde yer alan Anadolu Yarımadası, 2 milyon yıl önce son şeklini aldı ve pek çok tektonik hareketle şekillendi. Türk denizlerinin altındaki plato, kanyon, çukur ve dağların isimlerinin Türkçeleştirilmesi amacıyla çalışan TÜDAV, bu hedefe 10 yıl sonunda ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2022'de onaylanan karar ile Karadeniz'de Karaburun ve Boğaziçi Deniz Altı Kanyonları, Karasu Deniz Altı Kanyonu; Marmara Denizi'nde Marmara Çukurları; Ege Denizi'nde Büyük Anadolu Bankı, Batı Anadolu Bankı, Anadolu Bankı, Balıkçı Bankı, Yunus Bankı; Akdeniz'de Piri Reis Deniz Altı Dağları, Finike Deniz Altı Dağları, Sırrı Erinç Deniz Altı Platosu, Bilim Sığlığı ve Akdeniz Deniz Altı Dağı yeni isimler olarak belirlendi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taha Akgül Paris 2024'te Yarı Finale Yükseldi

Taha Akgül Paris 2024'te Yarı Finale Yükseldi