Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Okullarda Temizlik Personeli Krizi! İş Gücü Uyum Programı Kapsamında Neler Değişti?

Okullarda Temizlik Personeli Krizi! İş Gücü Uyum Programı Kapsamında Neler Değişti?

İş gücü uyum programı (İUP) kapsamında okullarda çalıştırılacak temizlik personeli için yaşanan krizin çözümü belirsizliğini koruyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okullarda Temizlik Personeli Krizi! İş Gücü Uyum Programı Kapsamında Neler Değişti?
KAYNAK: Haber Merkezi

2024-2025 eğitim öğretim yılı, okullarda yaşanan temizlik personeli krizi ile sarsılmaya devam ediyor. İş gücü uyum programı (İUP) adı altında yürütülen proje, okullarda çalışacak temizlik personelinin haftada ilk ay 5 gün, sonraki aylarda ise haftada 3 gün görev yapmasını öngörüyor. Ancak, bu düzenleme çeşitli sorunları beraberinde getiriyor.

Tek Sorun Teklif Edilen Ücret

Söz konusu proje kapsamında görev alacak kişilere 566 TL günlük ücret teklif ediliyor. Ancak, bu ücretin düşük olması başvuruları olumsuz etkiliyor. Birçok vatandaş, önerilen ücretin, personelin üstleneceği sorumluluklar ve harcanacak emekle orantısız olduğunu belirtti. Bu durum, projeye olan ilgiyi azaltıyor ve okullarda temizlik personeli bulma konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.

Okul Aile Birlikleri Devreye Giriyor

Temizlik personeli krizi ile başa çıkmak isteyen okul müdürleri, çözüm olarak okul aile birliklerine başvuruyor. Okul aile birlikleri üzerinden temizlik personeline elden para verilmesi teklifi, bazı okullarda uygulanıyor. Bu yöntemin özellikle kış aylarında artan üst solunum yolu hastalıkları ve salgınlar nedeniyle hijyen koşullarının sağlanması açısından önemli olduğu vurgulanıyor. Ancak, her okulun okul aile birliğinden bu desteği alacak gücü bulunmuyor.

Destek ve Kaynak Yetersizliği

Okul aile birliklerinden destek alamayan bazı okullar, mecburen mevcut personelle temizlik hizmetlerini sürdürmek zorunda kalıyor. Bu durum, bazı okullarda hijyen koşullarının yeterince sağlanamaması riskini beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris'te derenin rengi neden değişti? MUSKİ'den açıklama geldi

Marmaris'te derenin rengi neden değişti? MUSKİ'den açıklama geldi