OBA Makarna, yenilikçi teknolojilerle donatılmış tesisleri ve sürdürülebilir üretim anlayışı ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük noodle üreticisi haline geldi. Gaziantep’te kurulan marka, dünya sofralarına ulaşıyor.

Oba Makarna Ne Zaman Kuruldu? Kim Yönetiyor? Tesisleri Nerede?

OBA Makarna ne zaman kuruldu?

OBA Makarna, 1966 yılında Gaziantep’te kurulmuş olup, 2005 yılında Özgüçlü Ailesi tarafından satın alınan Oba Makarna’nın Yönetim Kurulu Başkanı M. Musa Özgüçlü’dür. Özgüçlü, Capital Dergisi’nin 2021 yılında yaptığı “Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” sıralamasında da yer almıştı.

Oba Makarna Ne Zaman Kuruldu? Kim Yönetiyor? Tesisleri Nerede?

OBA MAKARNA TESİSLERİ NEREDE?

Gaziantep ve Sakarya'da yer alan yüksek teknolojili tesisleri ile OBA, dünya çapında 100’den fazla ülkeye lezzet ihracat yapmaktadır.

OBA MAKARNA ÜRETİM KAPASİTESİ NEDİR?

OBA Makarna, 2010 ve 2012 yılları arasında gerçekleştirdiği 50 milyon Euro'luk yatırımla üretim kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Gaziantep ve Sakarya'daki modern tesislerinde günlük toplamda 1.575 ton buğday kırma ve 1.680 ton makarna üretimi gerçekleştiriyor.

OBA Makarna, Sakarya/Hendek’te bulunan noodle üretim tesisini büyüterek Türkiye ve Avrupa’nın en büyük noodle üreticisi haline geldi. Günlük 3 milyon paket noodle ve 300 bin adet bardak noodle üretim kapasitesi ile bu alanda da güçlü bir varlık gösteriyor. Üretimdeki kalite ve hız, dünya sofralarına kısa sürede ulaşmasını sağlıyor.

Oba Makarna Ne Zaman Kuruldu? Kim Yönetiyor? Tesisleri Nerede?

OBA MAKARNA NELER ÜRETİYOR?

Oba Makarna gıda sektöründe faaliyet göstermekte olup, ana faaliyet konusu makarna, noodle, irmik, un ve diğer buğday ürünleri üretimi ve satışı ile birlikte hububat ticaretidir.

Kaynak: Haber Merkezi