Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından, Türk futboluna büyük katkılarda bulunmuş bir isim Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından ve Türk futbolunun önemli isimlerinden Mustafa Şamil Ekinci, 82 yaşında vefat etti. Ekinci'nin futbol camiasına olan katkıları ve Trabzonspor'a kattıkları, spor dünyasında büyük bir boşluk bırakacak. Peki Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı? Detaylar haberimizde…

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir?

Mustafa Şamil Ekinci, 2 Haziran 1941 tarihinde Kırşehir'de dünyaya geldi.

Mustafa Şamil Ekinci Eğitim Durumu Nedir?

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Mustafa Şamil Ekinci Mesleki Hayatı Nedir?

Ailesinin Trabzon'da fabrika kurma isteği üzerine Trabzon'a yerleşti. Şehirde un, yem ve çuval fabrikaları ile gazete ve çeşitli ticari işletmeler kurarak iş dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Mustafa Şamil Ekinci Trabzonspor'da Görevleri Nelerdir?

Mustafa Şamil Ekinci, 1970 yılında Trabzonspor'da yönetim kurulu üyeliği yaparak kulüp yönetimine adım attı. 1975 yılında başkanlık koltuğuna oturdu ve 5 sezon süren başkanlık döneminde Trabzonspor'a büyük başarılar kazandırdı. Başkanlığı döneminde Trabzonspor, 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ekinci'nin liderliğinde kulüp, 1975-1976 sezonunda Anadolu'nun ilk şampiyonu olarak İstanbul'un hegemonyasına son verdi.

Ekinci, 1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Ayrıca, 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Yöneticilik ve başkanlık dönemlerinde Trabzonspor, toplamda 17 kupa kazandı, bu da onun kulüp tarihindeki önemli rolünü pekiştirdi.

Trabzonspor'un başarılarının sergilendiği müzeye 9 Şubat 2011 tarihinde “Mustafa Şamil Ekinci” ismi verildi. Ekinci, bu onuru “hayatımın en büyük hediyesini aldım” şeklinde ifade etti. Trabzonspor ve Trabzon şehri için hayatının son anına kadar büyük bir özveriyle çalışan Ekinci, Türk futbolunda ve Trabzonspor tarihindeki önemli isimlerden biri olarak anılacak.

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Mustafa Şamil Ekinci Evli Mi?

Mustafa Şamil Ekinci evli olup olmadığı bilinmemektedir.

Mustafa Şamil Ekinci Ne Zaman Vefat Etti?

Trabzonspor efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci 16 Eylül 2024 Pazartesi günü 83 yaşında vefat etmiştir.

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

TFF ACI KAYBI DUYURDU

Türkiye Futbol Federasyonu Trabzonspor'un başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci'nin vefatını derin üzüntüyle paylaştı. Federasyon yaptığı açıklamada, ‘’Trabzonspor efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci 16 Eylül 2024 Pazartesi günü 83 yaşında vefat etmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci'nin vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Mustafa Şamil Ekinci, Bordo-Mavili kulüpte 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası sevinci yaşamıştı.  

Merhum Mustafa Şamil Ekinci'ye Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve başta Trabzonspor camiası olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz' ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
29 Ekim'de Marmaris'te zeybek oynayacak 101 kişi aranıyor

29 Ekim'de Marmaris'te zeybek oynayacak 101 kişi aranıyor