Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Muğla Büyükşehir Belediyesi Fitch Ratings'ten 10. kez AAA notu aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fitch Ratings'ten 10. kez AAA notu aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne 'AAA' notunu verdi. Belediye bu neticeyi 10. kez elde etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fitch Ratings'ten 10. kez AAA notu aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten onuncu kez "AAA" notu alarak mali yapısının sağlamlığını bir kez daha kanıtladı. Eylül ayında yapılan değerlendirmede, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bağımsız finansal kredi profili (SCP) de "bbb(+)" seviyesine ulaşarak Türkiye’deki ilk sırayı aldı.

Güçlü Mali Yapı göstergesi

Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu Eylül ayında tekrar en yüksek seviye olan "AAA" olarak belirledi. 2021 yılından bu yana yapılan on değerlendirmede de aynı notu alan belediye, güçlü mali yapısıyla yatırım yapılabilir seviyede olduğunu gösterdi. Harcamaların sürdürülebilirliği ve borç ile likidite sağlamlığı gibi unsurlarda elde edilen başarılar, Muğla'nın kredibilitesini artırdı.

Muğla Büyükşehir En Yüksek notu aldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fitch Ratings’ten aldıkları "AAA" notunun, uluslararası kredi kuruluşları tarafından tam not almayı sürdürdüklerinin bir göstergesi olduğunu belirtti. 

Başkan Aras, "Muğla Büyükşehir Belediyesi devam eden yatırımları, projeleri, hedeflediği Dünya Kenti Muğla vizyonu ile geleceğe emin adımlarla yürüyor. Dünya’nın en önemli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Eylül ayı kredi notumuzu yine en yüksek not olan AAA olarak açıkladı. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen öz kaynaklarımız ve sağladığımız kredilerle Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumuz. Büyükşehir Belediyemiz hizmetleri ile vatandaşların yanında olurken güçlü mali yapısı, öz kaynaklarını doğru kullanımı ile Muğlalı hemşehrilerimize güven verirken dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşlarından da tam not almaya devam ediyor. Dünya Kenti Muğla vizyonumuz ve hemşehrilerimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

Fıtch Ratıngs Nedir?

Fitch Ratings, ABD merkezli bir kredi derecelendirme kuruluşudur ve "Üç Büyük Kredi Derecelendirme Kuruluşu"ndan biridir. 1914 yılında kurulan Fitch, kredi notlarını "AAA" ile "D" arasında alfabetik bir ölçekle değerlendirmektedir.

Fıtch Ratıngs Not Sistemi Nedir?

Yatırım notları

AAA: en kaliteli firmalar, güvenilir ve istikrarlı
AA: kaliteli şirketler, AAA'ya göre biraz daha yüksek risk
A: ekonomik durum finansı etkileyebilir
BBB: şu anda tatmin edici olan orta sınıf şirketler,

Yatırım yapılmaz notları

BB: ekonomideki değişimlere daha yatkın
B: mali durumu belirgin şekilde değişiyor
CCC: şu anda hassas durumda ve taahhütlerini yerine getirmesi uygun ekonomik koşullara bağlı
CC: oldukça hassas, çok spekülatif tahviller
C: son derece savunmasız, belki iflas veya borç içinde ama yine de yükümlülüklerini ödemeye devam ediyor
D: yükümlülüklerinde temerrüde düşmüş ve Fitch genellikle yükümlülüklerin çoğu veya tamamında temerrüde düşeceğine inanıyor
NR: herkese açık olarak derecelendirilmedi


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür Kütahya için uyardı: "Deprem riski yüksek"

Naci Görür Kütahya için uyardı: "Deprem riski yüksek"