Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Milli Sporcu Yusuf Dikeç Kimdir?

Milli Sporcu Yusuf Dikeç Kimdir?

Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazanmış milli sporcumuzdur. Kariyerinde 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan Dikeç, Paris 2024'te hedefine ulaşmış ve sosyal medyada ikonikleşmiştir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Sporcu Yusuf Dikeç Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973’te Kahramanmaraş Göksun’da doğmuştur. Türk atıcılık sporcusu olan Dikeç, Astsubay kıdemli başçavuş rütbesindedir ve tabanca kategorilerinde yarışmaktadır. Spor hayatını Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde sürdüren Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazandı.

Yusuf Dikeç'in Başarıları ve Madalyaları

Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkesini temsil etmiştir. Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başarmıştır. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer alan Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. olmuş ve elemelerde mücadeleye veda etmiştir. Daha önce katıldığı 4 olimpiyatta madalya alamayan Dikeç, Paris 2024'te hedefine ulaştı.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda İkinci Gümüş Madalya

2024 Yaz Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte karma 10 m havalı tabanca finalinde 2. olarak Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalya kazanmıştır. Bu başarı, milli sporcunun kariyerinde önemli bir yer tuttu.

Yusuf Dikeç'in Kariyeri

Yusuf Dikeç'in kariyerinde 2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu madalyası bulunmaktadır. Tecrübeli atıcının olimpiyat madalyasını koleksiyonuna eklemesi, onun spor kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir asker olarak görev yapmaktadır.

Bakan Bak’tan Dikeç’e Övgü

Dikeç'in duruşunun ikonikleşmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulunmuştur. Bakan Bak, "Anlık Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerine yer verdi.

Sosyal Medyada Yusuf Dikeç

Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları’ndaki performansıyla sosyal medyada dünya gündemine oturmuştur. Kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazanması, birçok kişi tarafından konuşulmuştur. Dikeç'in bu duruşu, sosyal medyada ikonikleşmiş ve büyük beğeni topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'da bina iş makinesinin tek dokunuşuyla yerle bir oldu

Elazığ'da bina iş makinesinin tek dokunuşuyla yerle bir oldu