Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden?

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden?

Partisinden istifa ettiğini duyuran Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden? Bu soruların yanıtları ve detaylı bilgiler haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden?
KAYNAK: Haber Merkezi

Mehmet Kasım Gülpınar, 2024 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Gülpınar, kararının arkasında halkın taleplerinin etkili olduğunu belirtti. Mehmet Kasım Gülpınar hakkındaki bilgiler kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Şeyhanlı Aşireti'ne mensup olan Gülpınar, yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Mehmet Kasım Gülpınar'ın siyasi kariyeri

Gülpınar, 2011-2023 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı. 2023 genel seçimlerinde yeniden aday olmadan Cumhurbaşkanı danışmanı olarak atandı.

Mehmet Kasım Gülpınar Hangi partiden?

Mehmet Kasım Gülpınar, partideki ve Şanlıurfa’daki sorunlara yönelik eleştirilerinin dikkate alınmaması üzerine 23 Ocak 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı.

2024 Yerel Seçimleri 

Gülpınar, 2024 yerel seçimlerinde YRP adayı olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve yüzde 38,9 oy aldı.

Mehmet Kasım Gülpınar neden istifa etti?

Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine bağımsız olarak devam etme kararı aldı. Gülpınar, bu kararının arkasında halkın taleplerinin ve görüşlerinin etkili olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı'da Gündeme Gelen Gökhan Atakan’ın Eşi Yeliz Kimdir?

Müge Anlı'da Gündeme Gelen Gökhan Atakan’ın Eşi Yeliz Kimdir?