Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Genel Japon deprem uzmanından Marmara için korkutan açıklama

Japon deprem uzmanından Marmara için korkutan açıklama

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Adıyaman'da verdiği seminerde Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve bu depremin 7.9 ve üzeri büyüklüğünde olabileceğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japon deprem uzmanından Marmara için korkutan açıklama
KAYNAK: İHA

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Adıyaman'da verdiği seminerde Marmara Bölgesi'ni ciddi bir depremin beklediğini ve bu depremin 7.9 ve üzeri büyüklüğünde olabileceğini belirtti. Moriwaki, ayrıca Doğu Anadolu Fay Hattı'nın uzun süredir kırılmadığını ve bu nedenle Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay gibi bölgelerde depremler yaşandığını ifade etti. Bu bölgelerde artçı depremlerin bir süre devam edeceğini belirten Moriwaki, ancak bu bölgelerde aynı büyüklükte bir deprem beklenmediğini söyledi.

Moriwaki ayrıca Marmara Bölgesi'ne dikkat çekerek, 6 Şubat depreminin yaşandığı bölgede yeni büyük bir deprem beklemediklerini ancak Marmara Bölgesi'nde ciddi bir deprem tehlikesi olduğunu vurguladı. Bu bölgede nüfus yoğunluğunun yüksek olduğuna dikkat çeken Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde bir büyük deprem yaşanması durumunda can kaybının çok daha fazla olabileceğini ifade etti.

JApon deprem uzamnı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerinde Dönüşüm Projesi! Deprem bölgelerinde güvenli dönüşüm

Yerinde Dönüşüm Projesi! Deprem bölgelerinde güvenli dönüşüm