Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Imane Khelif Kimdir?

Imane Khelif Kimdir?

Cezayirli boksör Imane Khelif, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda gösterdiği performansla dikkat çekti. Ancak kariyerinde yaşadığı cinsiyet tartışmaları ve diskalifiye süreçleri onun mücadelesini gölgeledi. Şimdi, 2024 Paris Olimpiyatları'na hazırlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Imane Khelif Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Imane Khelif, aslen Cezayirli olup 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkesini temsil etti. Hafif sıklet mücadele eden Khelif, çeyrek finale yükselerek dikkat çekti ancak İrlandalı boksör Kellie Harrington'a mağlup olarak turnuvaya veda etti.

İlk Başarıları

2018 AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'na katıldığında ilk turda elendi ve 17. sırada yer aldı. 2019 yılında Rusya'da düzenlenen şampiyonada da Cezayir'i temsil etti ve Natalia Shadrina'ya karşı ilk turda elenerek organizasyonu 33. sırada tamamladı.

Olimpiyat Kariyeri

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Khelif, hafif sıklet kategorisinde Cezayir'i temsil etti. Çeyrek finalde İrlandalı Kellie Harrington tarafından mağlup edilerek turnuvaya veda etti. 2022 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda ise finalde mücadele eden ilk Cezayirli kadın boksör oldu. Finalde İrlandalı Amy Broadhurst ile karşılaşarak yenildi.

Diskalifiye ve Cinsiyet Tartışması

Mart 2023'te Khelif, 2023 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'ndaki altın madalya maçından kısa bir süre önce cinsiyet kriterlerini karşılayamadığı için diskalifiye edildi. Cezayir Olimpiyat Komitesi, Khelif'in tıbbi gerekçelerle diskalifiye edildiğini açıkladı. Daha sonra, diskalifiyenin yüksek testosteron düzeylerinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

DNA Testi ve Itiraz Süreci

Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Khelif ve diğer sporcuların DNA testi sonuçlarının "XY kromozomlarına sahip oldukları" iddiasını dile getirdi. Khelif, bu durumda Spor Tahkim Mahkemesi'ne itirazda bulundu ancak daha sonra itirazını geri çekti.

2024 Paris Yaz Olimpiyatları

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Khelif'in farklı kurallar çerçevesinde 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda yarışmasına izin verdi. Khelif, etkinlik için gerekli tüm tedavi ve düzenlemelerin sağlandığını doğruladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Batman'da iki çınar ağacı tek gövde üzerinde birleşti

Batman'da iki çınar ağacı tek gövde üzerinde birleşti