Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel İlkan Karaman kimdir? Neden öldü?

İlkan Karaman kimdir? Neden öldü?

Türk basketbolunun önemli isimlerinden İlkan Karaman, 8 Eylül 2024'te yaşamını yitirdi. İlkan Karaman kimdir? Neden öldü? Yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlkan Karaman kimdir? Neden öldü?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk basketbolunun önemli isimlerinden İlkan Karaman, 8 Eylül 2024'te geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

İlkan Karaman kimdir?

İlkan Karaman, 13 Mayıs 1990'da Tekirdağ'da dünyaya geldi.

İlkan Karaman hangi takımlarda oynadı?

İlkan Karaman, profesyonel basketbol kariyerine Tofaş'ta başladı. 2010 yılında Galatasaray ile beş yıllık sözleşme imzalayan Karaman, bir sezon daha Tofaş forması giymeye devam etti. 2011-2012 sezonunda Pınar Karşıyaka'ya kiralanan Karaman, bu sezon boyunca 10.7 sayı ve 6.4 ribaund ortalamaları ile dikkat çekti.

Karaman, 17 Ağustos 2012'de Fenerbahçe ile üç yıllık sözleşme imzalayarak kariyerinde önemli bir adım attı. 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe Ülker formasıyla oynadığı 28 normal sezon karşılaşmasında 5.7 sayı ve 3.8 ribaund ortalamaları yakaladı. Ancak, 2013 yılında iki dizinden operasyon geçiren Karaman, sahalardan üç ay uzak kaldı ve 2014'te Fenerbahçe'den ayrıldı.

2016 yılında Beşiktaş ile anlaşan Karaman, burada istenilen süreyi alamadı ancak bazı maçlarda etkili performanslar sergiledi. 2018'de Pınar Karşıyaka'ya dönen Karaman, eski takımında performansını yeniden yükseltti. Karşıyaka formasıyla Büyükçekmece'ye karşı oynadığı maçta 24 sayı ve 11 ribaund ile kariyer rekoru kırdı.

İlkan Karaman'ın yurt dışı kariyeri

2019 yılında Fransa'nın Cholet Basket takımı ile anlaşan Karaman, Fransa kariyerinde bazı önemli maçlar oynadı. 2023 yılında Tayvan'ın Formosa Taishin Dreamers takımıyla anlaşarak Tayvan basketbol tarihindeki ilk Türk oyuncu oldu. Burada oynadığı maçlarda 46 sayı ve 17 ribaund gibi etkileyici performanslar sergileyerek dikkat çekti.

İlkan Karaman'ın Milli Takım Kariyeri

İlkan Karaman, 2009 ve 2010 yıllarında Türkiye 20 yaş altı millî basketbol takımında forma giydi. Ayrıca, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye millî takımıyla sahaya çıktı.

İlkan karaman neden öldü?

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Muğla'nın Datça ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Karaman'a, gece saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışırken E.A.Ö. yönetimindeki alkollü bir araç çarptı. Kaza sonrası ağır yaralanan Karaman, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan sürücü kısa sürede yakalandı ve 1.16 promil alkollü olduğu tespit edildi.Karaman’ın vefatı, Türk spor camiasında derin bir üzüntüye neden oldu. 

Basketbolseverler ve eski takım arkadaşları, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'da Hamile Kadına Şiddet: Zanlıya 6,5 Yıla Kadar Hapis İstemi

Manisa'da Hamile Kadına Şiddet: Zanlıya 6,5 Yıla Kadar Hapis İstemi