Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Gelinim Mutfakta Yufka Kasesinde Limonlu Et Tarifi: Yufka Kasesinde Limonlu Et Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Yufka Kasesinde Limonlu Et Tarifi: Yufka Kasesinde Limonlu Et Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta programında izleyicileri mest eden Yufka Kasesinde Limonlu Et tarifi, lezzeti ve pratikliği ile dikkat çekiyor. İncecik yufkaların arasına harika bir et karışımı ve limon suyu eklenerek hazırlanan bu enfes yemek, sofralara farklı bir lezzet sunuyor. Tarifin detaylarıyla birlikte nasıl yapıldığı programda detaylı bir şekilde anlatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gelinim Mutfakta Yufka Kasesinde Limonlu Et Tarifi: Yufka Kasesinde Limonlu Et Nasıl Yapılır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Gelinim Mutfakta programında izleyicileri mest eden Yufka Kasesinde Limonlu Et tarifi, lezzeti ve pratikliği ile dikkat çekiyor. İncecik yufkaların arasına harika bir et karışımı ve limon suyu eklenerek hazırlanan bu enfes yemek, sofralara farklı bir lezzet sunuyor. Tarifin detaylarıyla birlikte nasıl yapıldığı programda detaylı bir şekilde anlatıldı.

Malzemeler:

Yufka Kaseleri İçin:

  • 2 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı susam

Limonlu Et İçin:

  • 400 gram dana eti (jülyen doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu ve kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

1. Yufka Kaselerinin Hazırlanışı:

  • Yufkaları büyük kareler halinde kesin.
  • Her bir yufka parçasını eritilmiş tereyağı ile fırçalayın ve bir kase veya muffin kalıbının üzerine yerleştirerek kase şeklini verin.
  • Üzerine susam serpiştirin.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında, yufkalar altın rengini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

2. Limonlu Etin Hazırlanışı:

  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve jülyen doğranmış dana etlerini ekleyin. Etleri yüksek ateşte hızlıca soteleyin.
  • Etler renk almaya başladığında, ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin.
  • Limon suyu, limon kabuğu rendesi, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Karıştırarak etlerin tamamen marine edilmesini sağlayın.
  • Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ocağı kapatın.

3. Sunum:

  • Hazırladığınız yufka kaselerini servis tabaklarına yerleştirin.
  • Limonlu eti yufka kaselerinin içine paylaştırın.
  • Üzerini taze otlar veya limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da içme suyu depo ayrım hatları yenileniyor

Bodrum'da içme suyu depo ayrım hatları yenileniyor