Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ersin Dilber Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Ersin Dilber Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Ersin Dilber, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda önemli görevlerde bulunmuş ve kariyerinde başarıyla ilerlemiş bir isimdir. İşte Ersin Dilber'in hayatı ve kariyeri hakkında detaylar…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ersin Dilber Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Ersin Dilber, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda önemli görevlerde bulunmuş ve kariyerinde başarıyla ilerlemiş bir isimdir. İşte Ersin Dilber'in hayatı ve kariyeri hakkında detaylar…

Ersin Dilber Kimdir?

1979 yılında Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğan Ersin Dilber, aslen Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır. İlk ve orta eğitimini Giresun'da tamamlayan Dilber, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden birincilikle mezun olmuştur. Yüksek lisansını Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Botanik Biliminde tamamlamış, doktorasını ise Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı'nda “Süne Mücadelesinde Kullanılan Farklı Alfa Cypermethrin Dozlarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri” adlı tezi ile bitirmiştir.

Ersin Dilber, 1998 yılında Giresun Doğankent'te memuriyet hayatına başlamış, Kars ve Ordu'da Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taşra hizmet birimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında Bakanlığın açtığı kariyer uzmanlığı sınavını kazanarak, merkez teşkilatında Tarım ve Orman Uzmanı olarak göreve başlamıştır.

2020 yılında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünde Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı olarak görev yapmış, 2021 yılında ise Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nde Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığına atanmıştır. Temmuz 2023'te Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Dilber, Avrupa Birliği ve Uluslararası Fonlar projeleri konusunda eğitim almış, çeşitli projelerde yürütücü, bağımsız dış değerlendirici ve bilirkişi olarak görev almıştır. Ayrıca, bitki sağlığı, gıda güvenilirliği, küresel ısınma, biyoçeşitlilik, kırsal kalkınma gibi konularda çalışmalar yapmış ve yayınlar üretmiştir.

Ersin Dilber Kaç Yaşında?

Ersin Dilber, 2024 yılı itibarıyla 45 yaşındadır. 1979 yılında doğmuştur.

Ersin Dilber​​​​​​​ Nereli?

Ersin Dilber, Giresun'un Tirebolu ilçesinde doğmuş, aslen Ordu'nun Perşembe ilçesine kayıtlıdır.

Ersin Dilber​​​​​​​ Ne İş Yapar?

Ersin Dilber, şu anda Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Vekili olarak görev yapmaktadır. Bu görevi öncesinde Bitki Besleme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Avrupa Birliği projeleri, bitki sağlığı, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma gibi konularda çalışmalarda bulunmuş bir uzmandır.

Ersin Dilber'in Eğitim ve Kariyer Geçmişi

Ersin Dilber, ilk ve orta eğitimini Giresun'da tamamladıktan sonra, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nden birincilikle mezun olmuştur. Kafkas Üniversitesi'nde yüksek lisansını, Ankara Üniversitesi'nde ise doktorasını tamamlamıştır. Kariyerine Giresun Doğankent'te başlayan Dilber, çeşitli şehirlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taşra hizmet birimlerinde çalışmıştır. 2011 yılında kariyer uzmanı olarak merkeze atanmış, 2020 ve 2021 yıllarında üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seynan Levent Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Seynan Levent Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?