Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Genel Baklava çalan çocuklar olayı nedir? Engin Polat'ın tahliyesinin ardından gündem oldu

Baklava çalan çocuklar olayı nedir? Engin Polat'ın tahliyesinin ardından gündem oldu

Engin Polat tahliyesinden sonra sosyal medyada büyük tepki toplayan bu karar, baklava çalan çocuklar olayına atıfta bulunarak eleştirildi. Peki, Baklava çalan çocuklar olayı nedir? bu sorunun cevabı haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baklava çalan çocuklar olayı nedir? Engin Polat'ın tahliyesinin ardından gündem oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Kara para aklama suçlamalarıyla 40 yıla kadar hapis cezası talep edilen Dilan ve Engin Polat’ın da yer aldığı 28 sanıklı davada, 4 tutuklu sanığın tahliyesi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada gündem olan karardan sonra sosyal medyada birçok kişi 1997'de baklava çalan 3 çocuğun 9 yıl hapis cezası almasına atıfta bulundu. Peki, baklava çalan çocuklar olayı nedir?

Sosyal Medyada Tepkiler

Tahliye kararının ardından sosyal medyada “Adalet nerede?” sorusu gündeme geldi. Kullanıcılar, Gaziantep'te baklava çaldıkları gerekçesiyle 9 yıl hapis cezasına çarptırılan çocukları hatırlatarak, devletin yüksek suçlarla ilgili adalet anlayışını sorguladılar. Sosyal medya platformlarında, "Adalet sokak röportajında ve baklava çalan çocuklara var, devleti soyanlara asla uğramaz..." şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Baklava Çalan Çocuklar Olayı Nedir?

Baklava çalan çocuklar olayında, 10 Ağustos 1997'de Gaziantep'te bir pastaneden baklava ve fıstık çalan Ali Avcı ve arkadaşları, 9 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. O dönemde Metin Subaşı, Ali Keklik ve Levent Hamurcu isimli diğer sanıklarla birlikte yargılanan Avcı ve arkadaşları, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanan sanıklar, 19 ay hapis yattıktan sonra serbest kalmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rocky Filmlerinden İlham Aldı Gururu Haline Geldi

Rocky Filmlerinden İlham Aldı Gururu Haline Geldi