Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Azem İsminin Anlamı Nedir? Azem Ne Demek?

Azem İsminin Anlamı Nedir? Azem Ne Demek?

Bebeklere isim koymak, anne ve babalar için oldukça kritik bir karardır. İşte bu kararlardan biri de "Azem" ismiyle gündeme geldi. Azem ismi, özellikle erkek çocuklarına verilen nadir isimlerden biridir. Ancak Azem isminin anlamı ve kökeni merak konusu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azem İsminin Anlamı Nedir? Azem Ne Demek?
KAYNAK: Haber Merkezi

Anne ve babalar için bebeklerine isim seçmek önemli bir karardır. Bu kararların bir örneği de ‘Azem’ ismi. Azem, özellikle erkek çocukları için seçilen nadir isimler arasında yer alıyor. Ancak, Azem isminin anlamı ve kökeni hala merak ediliyor.

Azem İsminin Kökeni ve Anlamı

Azem kelimesi, Arapça kökenli bir isim olup, büyük, yüce, ulu gibi anlamlara gelir. Kur'an'da da geçen Azem, genellikle erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Ülkemizde ise bu ismi taşıyan kişi sayısı oldukça azdır.

Azem: Anlamı ve Kullanımı

Azem ismi, kararlılık, azim, yücelik gibi anlamlara gelir. Aynı zamanda iri yarı kimse şeklinde de yorumlanabilir. İslam dinine göre bu ismin kullanımında herhangi bir sakınca yoktur. Azem, genellikle erkek bebeklere verilen bir isim olmakla birlikte, nadiren kız bebeklerde de tercih edilebilmektedir.

Azem İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Azem ismi Kur'an'da geçiyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Corendon Tennis Club Kemer: Antalya'nın spor turizmine yeni bir soluk

Corendon Tennis Club Kemer: Antalya'nın spor turizmine yeni bir soluk